За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню
Долни и висящи мебели за баня: Как и какво да изберем

08.09.2022 23:36:20

Долни и висящи мебели за баня: Как и какво да изберем

Някъде назад в годините банята беше голо пространство с един душ, мивка и тоалетна. И с тръби, които не бяха затворени в подходяща ниша. Е, за наша радост и всеобщо щастие този вид баня вече е безвъзвратно в миналото. Сега банята е място, което отразява вашата личност и характер. Затова и не бива да подценявате процеса по цялостния дизайн на мокрото помещение, както и последващото оглеждане, избиране, покупка и монтиране. 

А и това всъщност не е лесна задача, защото има огромен избор на обзавеждане за баня. Пък и за да е пълно удоволствието, всичко трябва да е наистина изпипано. Затова сме насреща - за да ви помогнем със съвършеното обзавеждане за баня.

Каква е задачата на мебелите за баня

В сегашно време банята далеч не е стая, посветена само на функционални нужди, както е било в миналото. Сега банята е любимо място за почивка и релакс. И за мозъка, и за мускулите, и за кожата. 

Това означава, че търсите не просто модерни или скъпи мебели за баня, а такива, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре. Тези, които пасват идеално на плочките, на душ системата, на санитарията. Тези мебели, които ще направят банята ви наистина завършена. Още повече те ще бъдат домът на вещите на всички от семейството.

Например горен огледален шкаф за баня ще ви даде едновременно задължителното огледало и пространство, където да приберете козметиката за лице и тяло, принадлежностите за бръснене и четките и пасти за зъби. 

Кърпите имат своето място на модерните дръжки, които също така могат да бъдат и затоплящи елементи - супер комбинация две в едно. Плотът за баня пък приютява най-нужните неща за всекидневната грижа, а също така може да се окаже добро място за декорация - например ароматни свещи.

Долни и висящи мебели за баня. Как и какво да изберем 

В по-малките бани най-важно е да намерите място за всичко. Долен шкаф за баня би паснал идеално в пространството под мивката. Още повече той ще събере всички скрити неща - ролките тоалетна хартия, препаратите за почистване, гъбите и парцалите и всичко друго, което никой не държи да вижда. 

Долните шкафове са класика и имат своите предимства - най-вече те се инсталират по-лесно и предлагат повече пространство за съхранение. А освен това намаляват пространството за почистване и покриват изцяло тръбите под мивката.

Хубавото на долните мебели за баня е огромното разнообразие. Имаме тесни и високи, имаме и дълги и тесни. Разполагаме и със специални - с триъгълна форма, което е идеалното решение за наистина малки бани, защото запълва една от ъгловите ниши. А имаме и шкаф с мивка, който изглежда като излязъл от 18 век, но разбира се, направен с модерни материали.

Висящите шкафове за баня се закачат за стените и под тях остава свободно място. Това свободно място идва с плюсове и минуси. От една страна се виждат плочките и ако те не са добре сложени, ще трябва да се замислите дали искате точно такива мебели. От друга - под тях се чисти много по-лесно, защото няма крачета, които задържат всевъзможни неща и пречат. 

Висящите мебели за баня също така придават по-модерен вид на банята ви. Особено ако е съчетано с леко индъстриъл стил на водопроводните тръби, които се подават отдолу. Освен това чрез оптическа илюзия свободното пространство под висящите мебели прави банята ви да изглежда по-голяма.

Обаче какво водопроводът може да е предимство, така може и да е недостатък, защото ви ограничава в избора на шкафове. Пък и самите шкафове изискват повече усилия при монтаж. 

Размерът на банята и мебелите

Размерът на банята най-често варира спрямо размера на портфейла. Всички искаме по-големи бани, но но малцина стигаме до такива. Съответно в компактната баня всичко трябва да е по-малко. В голямата баня пък може да се развихрите и дори и да оставите свободно място, което да подчертае, че разполагате с много пространство. И да подтигне гостите ви към не толкова благородна завист.

Имат ли значение цветовете 

Имат и то голямо. И заради настроението, което донасят, и заради определени визуални трикове. Малката баня става визуално по-голяма, ако изберете ярки цветове за стените и мебелите. Ясно е, че бялото е най-използваният цвят и никога няма да излезе от мода. Но това не означава, че не можете да добавите малко разнообразие. Сатенените или матирани версии за покрития помагат за олекотяване на възприятията. Същото важи за пастелната гама цветове - с елегантни и деликатни щрихи банята ви ще изглежда свежа и модерна. 

Ако пък имате по-голяма като размер баня, може да се заиграете с черно или сиво. А може да използвате и различни геометрични модели. Това със сигурност ще ви отличи от общия предимно бял фон. 

Най-подходящите материали

Отговорът е лесен - тези, които издържат най-много на влага - все пак говорим за банята. Друго важно е съчетанието цена/качество. Може да имате по-малко мебели за баня, но да са наистина качествени, да имат красив дизайн и да издържат дълго. А не да имате много различни елементи, които обаче да са с по-ниско качество. И няма значение дали говорим за дърво, порцелан, керамика, стъкло или нещо смесено. Например тиковото дърво е скъпо, но е най-препоръчвано за мебели, които често са излагани на влага или директен контакт с вода. 

С какви мебели за баня ще ви помогнем да се обзаведете

Търсите идеалния шкаф за баня? При нас със сигурност ще го намерите. Не можете да откриете точната колона за баня? Няма нужда да търсите по-нататък. Досега никъде не сте срещнали подходящия плот за баня? Бъдете спокойни, тук най-сетне ще го видите.

Просто разгледайте нашите подкатегории и със сигурност съвсем скоро ще сте се обзавели от-до, при това невероятно изгодно. Предлагаме както стоящи, така и висящи/конзолни, а също и горни МДФ и ПВЦ мебели за баня, както и по-класически и от естествени материали. Нашите стъклени композиции също заслужават внимание, защото допринасят с добавено усещане за чистота.

Цялото това разнообразие от модели, размери, цветове и детайли ще ви помогне да завършите образа на банята на своите мечти. Банята, която напълно отразява вашия личен блясък и стил. Нашите продукти са създадени за вас и да отговорят на всичките ви всекидневни нужди. Новаторските детайли като панти със soft-close механизъм, влагоустойчиви материали и още пък ще направят банята ви най-съвременна откъм технологии.

Защо да изберете Баня Дом

Защото освен въпроси даваме и решения за всичките ви търсения, свързани с обзавеждане за баня. И то на възможно най-изгодните цени. По този начин ви спестяваме и време, и пари, и обикаляне или ровене в интернет. Няма как да не споменем и изключителното обслужване, което също е наша запазена марка - винаги сме насреща и експертите ни ще ви съдействат. 

Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество – цена и със сигурни гаранции. Затова изберете най-подходящите мебели за баня от нас и се наслаждавайте на престоя си в нея. Ние ще ви помогнем да посрещате и изпращате деня в отлично настроение.

Блог

Блог

Долни и висящи мебели за баня: Как и какво да изберем

Долни и висящи мебели за баня | Баня Дом

Някъде назад в годините банята беше голо пространство с един душ, мивка и тоалетна. И с тръби, които не бяха затворени в подходяща ниша. Е, за наша радост Някъде назад в годините банята беше голо пространство с един душ, мивка и тоалетна. И с тръби, които не бяха затворени в подходяща ниша. Е, за наша радост 2022-09-09T23:46:59+03:00 Долни и висящи мебели за баня: Как и какво да изберем

<p><span style="font-weight: 400;">Някъде назад в годините банята беше голо пространство с един душ, мивка и тоалетна. И с тръби, които не бяха затворени в подходяща ниша. Е, за наша радост и всеобщо щастие този вид баня вече е безвъзвратно в миналото. Сега банята е място, което отразява вашата личност и характер. Затова и не бива да подценявате процеса по цялостния дизайн на мокрото помещение, както и последващото оглеждане, избиране, покупка и монтиране.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А и това всъщност не е лесна задача, защото има огромен избор на обзавеждане за баня. Пък и за да е пълно удоволствието, всичко трябва да е наистина изпипано. Затова сме насреща - за да ви помогнем със съвършеното </span><strong><a href="https://baniadom.com/" target="_blank" rel="noopener">обзавеждане за баня</a></strong><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Каква е задачата на мебелите за баня</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">В сегашно време банята далеч не е стая, посветена само на функционални нужди, както е било в миналото. Сега банята е любимо място за почивка и релакс. И за мозъка, и за мускулите, и за кожата.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това означава, че търсите не просто модерни или скъпи <a href="https://baniadom.com/category/mebeli-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>мебели за баня</strong></a>, а такива, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре. Тези, които пасват идеално на плочките, на душ системата, на санитарията. Тези мебели, които ще направят банята ви наистина завършена. Още повече те ще бъдат домът на вещите на всички от семейството.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Например <a href="https://baniadom.com/category/gorni-ogledalni-shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>горен огледален шкаф за баня</strong></a> ще ви даде едновременно задължителното огледало и пространство, където да приберете козметиката за лице и тяло, принадлежностите за бръснене и четките и пасти за зъби.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Кърпите имат своето място на модерните дръжки, които също така могат да бъдат и затоплящи елементи - супер комбинация две в едно. Плотът за баня пък приютява най-нужните неща за всекидневната грижа, а също така може да се окаже добро място за декорация - например ароматни свещи.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Долни и висящи мебели за баня. Как и какво да изберем&nbsp;</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/dolen-ili-gorenshkaf-za-banya.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В по-малките бани най-важно е да намерите място за всичко. Долен шкаф за баня би паснал идеално в пространството под мивката. Още повече той ще събере всички скрити неща - ролките тоалетна хартия, препаратите за почистване, гъбите и парцалите и всичко друго, което никой не държи да вижда.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://baniadom.com/category/dolni-shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>Долните шкафове</strong></a> са класика и имат своите предимства - най-вече те се инсталират по-лесно и предлагат повече пространство за съхранение. А освен това намаляват пространството за почистване и покриват изцяло тръбите под мивката.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Хубавото на долните мебели за баня е огромното разнообразие. Имаме тесни и високи, имаме и дълги и тесни. Разполагаме и със специални - с триъгълна форма, което е идеалното решение за наистина малки бани, защото запълва една от ъгловите ниши. А имаме и шкаф с мивка, който изглежда като излязъл от 18 век, но разбира се, направен с модерни материали.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://baniadom.com/category/visyashti-konzolni-shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>Висящите шкафове</strong></a> за баня се закачат за стените и под тях остава свободно място. Това свободно място идва с плюсове и минуси. От една страна се виждат плочките и ако те не са добре сложени, ще трябва да се замислите дали искате точно такива мебели. От друга - под тях се чисти много по-лесно, защото няма крачета, които задържат всевъзможни неща и пречат.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Висящите мебели за баня също така придават по-модерен вид на банята ви. Особено ако е съчетано с леко индъстриъл стил на водопроводните тръби, които се подават отдолу. Освен това чрез оптическа илюзия свободното пространство под висящите мебели прави банята ви да изглежда по-голяма.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Обаче какво водопроводът може да е предимство, така може и да е недостатък, защото ви ограничава в избора на шкафове. Пък и самите шкафове изискват повече усилия при монтаж.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Размерът на банята и мебелите</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Размерът на банята най-често варира спрямо размера на портфейла. Всички искаме по-големи бани, но но малцина стигаме до такива. Съответно в компактната баня всичко трябва да е по-малко. В голямата баня пък може да се развихрите и дори и да оставите свободно място, което да подчертае, че разполагате с много пространство. И да подтигне гостите ви към не толкова благородна завист.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Имат ли значение цветовете&nbsp;</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Имат и то голямо. И заради настроението, което донасят, и заради определени визуални трикове. Малката баня става визуално по-голяма, ако изберете ярки цветове за стените и мебелите. Ясно е, че бялото е най-използваният цвят и никога няма да излезе от мода. Но това не означава, че не можете да добавите малко разнообразие. Сатенените или матирани версии за покрития помагат за олекотяване на възприятията. Същото важи за пастелната гама цветове - с елегантни и деликатни щрихи банята ви ще изглежда свежа и модерна.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако пък имате по-голяма като размер баня, може да се заиграете с черно или сиво. А може да използвате и различни геометрични модели. Това със сигурност ще ви отличи от общия предимно бял фон.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Най-подходящите материали</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Отговорът е лесен - тези, които издържат най-много на влага - все пак говорим за банята. Друго важно е съчетанието цена/качество. Може да имате по-малко мебели за баня, но да са наистина качествени, да имат красив дизайн и да издържат дълго. А не да имате много различни елементи, които обаче да са с по-ниско качество. И няма значение дали говорим за дърво, порцелан, керамика, стъкло или нещо смесено. Например тиковото дърво е скъпо, но е най-препоръчвано за мебели, които често са излагани на влага или директен контакт с вода.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">С какви мебели за баня ще ви помогнем да се обзаведете</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Търсите идеалния <a href="https://baniadom.com/category/shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>шкаф за баня</strong></a>? При нас със сигурност ще го намерите. Не можете да откриете точната колона за баня? Няма нужда да търсите по-нататък. Досега никъде не сте срещнали подходящия плот за баня? Бъдете спокойни, тук най-сетне ще го видите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Просто разгледайте нашите подкатегории и със сигурност съвсем скоро ще сте се обзавели от-до, при това невероятно изгодно. Предлагаме както стоящи, така и висящи/конзолни, а също и горни МДФ и ПВЦ мебели за баня, както и по-класически и от естествени материали. Нашите стъклени композиции също заслужават внимание, защото допринасят с добавено усещане за чистота.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Цялото това разнообразие от модели, размери, цветове и детайли ще ви помогне да завършите образа на банята на своите мечти. Банята, която напълно отразява вашия личен блясък и стил. Нашите продукти са създадени за вас и да отговорят на всичките ви всекидневни нужди. Новаторските детайли като панти със soft-close механизъм, влагоустойчиви материали и още пък ще направят банята ви най-съвременна откъм технологии.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо да изберете Баня Дом</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Защото освен въпроси даваме и решения за всичките ви търсения, свързани с обзавеждане за баня. И то на възможно най-изгодните цени. По този начин ви спестяваме и време, и пари, и обикаляне или ровене в интернет. Няма как да не споменем и изключителното обслужване, което също е наша запазена марка - винаги сме насреща и експертите ни ще ви съдействат.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество &ndash; цена и със сигурни гаранции. Затова изберете най-подходящите мебели за баня от нас и се наслаждавайте на престоя си в нея. Ние ще ви помогнем да посрещате и изпращате деня в отлично настроение.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p>

Сравнение на продукти