За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню
Идеи за малка баня с голям размах

19.03.2021 12:01:16

Идеи за малка баня с голям размах

Наясно сме, че макар всички да искаме баня с размерите на хол, понякога тя е доста по-скромна. Та дори и в България има толкова малки помещения, че душът общо взето е върху тоалетната. А подобен минимализъм въобще не е най-добрият начин да започнеш или завършиш деня. Затова сега ще ви предложим такива чудесни идеи за малка баня, с които пак ще се чувствате като цар. Пригответе се да научите няколко дизайн трика за това как да изцедите максимума от наличното пространство. Ще видите как да използвате цветовете, формите и детайлите на своето обзавеждане за баня, за да я направите достатъчно обширна. Понякога и най-малките неща може да показват най-големия размах. Ето и нашите съвети как да прескочите ограниченията и да постигнете неочаквана шир.

ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ С ПАРАВАН

Един от най-ефикасните начини да създадете впечатление за по-голямо пространство е чрез стъклен параван при душ пространството. Забравете за тъмните завеси или матираните повърхности – тук ви трябват паравани за баня от чисто и прозрачно стъкло. Това важи в още по-голяма степен, ако имате прозорец около душа. Естествената светлина е твърде важна за тесни пространства, за да я блокирате с лека ръка.

В добавка - помислете за малка пейка под душа. Тя е тези идеи за малка баня, които се оценяват, след като се види в действие. Подобна малка пейка е отличен рафт за съхранение на шампоани, балсами, душ гелове и прочие полезни неща. Освен това е на пространство, което иначе не се използва. В добавка - не е рафт на стената, който в малката баня доста често е блъскан или дори обръщан. Допълнителен плюс е, че ако решите, че не ви харесва, лесно може да се освободите от нея.   

СЛОЖЕТЕ ПРОЗОРЕЦ

Естествената светлина изкривява усещането за размерите на помещението и го прави по-уютно и романтично. Стига, разбира се, прозорецът да не е с размери на гербова марка. А още по-вълнуващо би било прозорецът не просто да е стенен прозорец, а тавански прозорец. Тогава можете да имате и слънце, и облаци, и звезди, на които да се наслаждавате. Не забравяйте обаче да потърсите стъкло, което няма да позволява на разни неприятно любопитни типове да нарушават интимността ви.  

СЪЗДАЙТЕ ИЛЮЗИЯ ЗА ПРОСТРАНСТВО С ОВАЛНА ВАНА

Не се стеснявайте да включите свободностоящи вани за баня в малко помещение. Овалната вана е чудесно решение, тъй като липсата на ъгли по нея създава илюзията за повече пространство. Стенна лавица или рафтче пък може да скрият отточните тръби и да добавят още място, където да сложите например козметика или растения. Въобще, доста от добрите идеи за малка баня минават през избора на точната вана. Тя може да е отличен ход и при липса на достатъчно височина за душ заради скосен таван.

Освен това ваната може да се използва и като аксесоар за съхранение. Просто трябва да си купите поставка за вана. Тя е идеална за релаксиране, тъй като на нея може да се крепи чаша вино, когато си взимате топла вана. Но през другото време съвсем естествено може да се използва за всевъзможни неща, от които се нуждаете всеки ден. 

Допълнителна добавка към овалната вана може да са завеси. Но не тънките пластмасови перденца, а завеси от истински плат. Сложени на подходящото място около ваната, те ще създават илюзия, че зад тях има нещо. А всъщност зад тях е само стената. Или с малко повече късмет - малък шкаф от пода до тавана. 

СЪЗДАЙТЕ ИЛЮЗИЯ ЗА ВИСОЧИНА С ПОМОЩТА НА РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ

Ако имате един цвят до половината стена и друг в горната половина, ще постигнете илюзия за по-голяма височина на помещението. Когато пък долната половина е в по-тъмни цветове от съседната, се създава впечатлението за повече дълбочина. Едноцветната стена прави мястото по-сбито. Тези простички, но и умни трикове са чудесни решения за малка баня, за да я превърнат в такава с кралски размер.

Друг вариант е да оставите част от стената - например около огледалото - чисто бяла.Тя ще изглежда недовършена на фона на останалите цветове, но точно тази недовършеност създава успокояващ ефект в малки помещения и спасява от претрупването на усещания. А и ако не ви хареса, винаги може да я “довършите” след време. 

Подобен цветови вариант, който е сред водещите идеи за малка баня е монохромният. Това означава бял фаянс и бяло обзавеждане, но в съчетание с черно - например черни фуги, черни детайли по плочките и сребристи аксесоари. Може да звучи леко скучно, но определено разширява кръгозора и създава визуално усещане за пространство. 

Четвърта опция е да разделите банята на цветови зони - една за тоалетната, друга за мивката. Различното оформление визуално отдалечава двете зони една от друга.

НЕПРЕКЪСНАТО ТЪРСЕТЕ НОВИ ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ

Интернет предлага все повече възможности да срещнете вдъхновение, когато обмисляте начини да превърнете малката си баня в широко помещение. Има купища уебсайтове, където да следите чужди идеи за баня, които евентуално да претворите у дома си. Един от тях ви предлагаме ние ТУК, но и вие не спирайте да търсите сами. Каквото и да си харесате обаче, не забравяйте, че ремонт или освежаване на баня винаги се започва с план. И по възможност - не местете тоалетната. Това е най-сложната и неприятна част от евентуален ремонт.

ЗАЛОЖЕТЕ НА СТЕННИ СМЕСИТЕЛИ

Когато оглеждате смесители за баня, изберете варианта със стенен смесител за умивалник. Така ще може да скриете тръбите и сифона доста успешно и ще си спестите ценно пространство. Него може спокойно да използвате например за допълнително рафтче под мивката и дори да слагате кош за пране отдолу. Това е особено успешен подход, когато обмисляте идеи за малка баня с тоалетна, където мястото е още по-малко.

НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ВИСЯЩИТЕ ШКАФОВЕ

Продължаваме мисълта си от горните редове, като обръщаме внимание на все по-популярния висящ шкаф за баня. Закачен на стената, той създава впечатлението за повече височина, а освен това отваря възможност за поставяне на аксесоари отдолу. Ако контрастира като цвят на стената, ефектът ще е още по-поразителен. Това е една от най-практичните идеи за обзавеждане на малка баня, които някой би могъл да ви даде.

ИЗБИРАЙТЕ СВОБОДНОСТОЯЩИ АКСЕСОАРИ

Когато търсите най-подходящите аксесоари за баня, заложете на свободностоящите. Те от една страна ще подчертаят творческата ви изобретателност. От друга, по-практичната, ще оставят достатъчно пространство да сменяте местоположението на мебелите си във всеки един момент. Контрастирането между черно и бяло при аксесоари и мебели/стени пък ще създаде илюзията за повече пространство. Свободностоящите аксесоари са особено подходящи идеи за малка баня с тоалетна.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОБЛИ РАФТОВЕ

Между различните идеи за обзавеждане на малка баня тази е най-ценна от чисто практична гледна точка. Липсата на прави ъгли означава по-малко сините от блъскане в мебелите. А заоблянето означава и повече спечелено пространство и по-доброто му използване. Особено пространството, заключено между две стени. Всъщност това пространство е идеално и за специално поставени овални рафтове. Които дори и да са много малки, пак ще могат да поберат кутийка козметика или шишенце душ гел.

Ако започвате с малката си баня от нула, ъгловото пространство е много подходящо и за по-малка мивка. Тя върши същата работа като голямата, но заема по-малко място, което означава, че ще имате повече място за останалите неща.

ИЗБИРАЙТЕ СВОБОДНОСТОЯЩИ АКСЕСОАРИ

Когато търсите най-подходящите аксесоари за баня, заложете на свободностоящите. Те от една страна ще подчертаят творческата ви изобретателност. От друга, по-практичната, ще оставят достатъчно пространство да сменяте местоположението на мебелите си във всеки един момент. Контрастирането между черно и бяло при аксесоари и мебели/стени пък ще създаде илюзията за повече пространство. Свободностоящите аксесоари са особено подходящи идеи за малка баня с тоалетна.

Пространството над тоалетната в малка баня понякога е пренебрегвано незаслужено. Ако се чудите за какво може да се използва то - представете си вертикално поставени аксесоари. Така тази колона ще придобие съвсем различни значение.

НЕ ПРЕТРУПВАЙТЕ – ЕДНА ОТ НАЙ-ПРОСТИЧКИТЕ ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ

И откъм архитектура, и чисто визуално, най-добре ще оставите малката си баня „да диша“, като не я претъпквате. Подреждайте често вещите си вътре, закачайте кърпите си на закачалки или други места за целта, не набутвайте постоянно нови неща. Въобще, опростете всичко около пребиваването си в мокрото помещение.

ОГЛЕДАЛАТА СА ВИНАГИ ЧУДЕСНИ ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ

Те могат напълно да променят целия вид на дадено помещение, както и оставяното от него усещане. Подходящите огледала за баня отразяват светлината и създават илюзията за повече пространство. Това е чудесен и изпитан номер, използван от интериорните дизайнери открай време. Когато закачите голямо огледало на стената или използвате допълнителни, отражението ще озари помещението и ще се чувствате като в дворец. А защо и да не направите цяла стена огледална за още по-поразителен визуален и пространствен ефект…

СКРИЙТЕ ВРАТАТА

Криминалният жанр може да ни даде идеи не само за това как да се направи “перфектното престъпление”, но и идеи за малки бани. Представете си баня със скрита врата - врата без дръжка покрита с тапети или боядисана в цвета на стените. Влизането и престоят в нея се превръща в мистерия и ще забравите за размера. Трябва да отбележим, че ако си паднете по такива решения малка баня, задължително не слагайте сложен механизъм за отваряне на вратата. Все пак няма да е забавно, ако останете заключен вътре твърде дълго заради това, че сте забравили последната цифра от кода за отваряне.

Друг вариант е да използвате плъзгаща се врата. Това също спестява място, а и придава съвсем друго усещане.

ИЗМИСЛЕТЕ НИШИ

Малките ниши около душа или в стената зад мивката са сред добрите идеи за малка баня. Подобни малки ниши са идеални за съхранение на различни малки пособия, а и не се правят чак толкова трудно. А и няма смисъл да обясняваме колко по-добре изглеждат от която и да е пластмасова етажерка, нали? Най-подходящи са за сапуни, гъби или козметика. Ключовото тук е, че трябва да ги чистите редовно, тъй като те са доста подходящи за развитие на нежелан в банята живот. Но пък красотата, както всички знаем, изисква жертви. 

Допълнителен плюс на малките ниши е, че ще ви накарат да намалите размера на опаковките, които използвате в банята. Което не означава, че трябва да спрете да си купувате по-екологичните и по-евтини големи опаковки. Просто ще трябва да ги съхранявате някъде другаде и от тях да пресипвате в по-малките. Така и естетически ще е много по-издържано - малка баня, малки опаковки. А ако искате да е още по-впечатляващо за гостите, може да си поръчате специални дизайнерски опаковки. Това със сигурност ще остави много траен спомен.

ВЗЕМЕТЕ СИ СТЪЛБА

Това не е точно стълбата, която използвате за боядисване, макар че ако страдате от крещяща липса на място, дори и тя може да свърши работа. Става въпрос за мебел с вида на стълба, но подходяща за закачане на кърпи и хавлии или т.нар. лира. Ако е от най-модерните - тези със затоплящи се пръчки, още по-добре. Това си е закачалка и радиатор в едно - забележително улеснение от 21 век, сред най-добрите решения за малка баня.

ЗА ФИНАЛ

Голяма баня, където може да се играе на криеница, ще си остане нереализирана мечта за много хора по света. Но вече сте наясно с доста отлични идеи за малка баня, които да приложите и да я превърнете в помещение с уголемени мащаби. Никой не е казал, че компактните бани не могат да бъдат красиви. Видяхте как да залъжете окото и оптимално да оползотворите наличното пространство. Сега остава само да приложите наученото. Потърсете подходящото обзавеждане за баня в каталога на Баня Дом и започнете да показвате размах. Време е да живеете нашироко, ако ще и банята ви да е тясна.

Блог

Блог

Идеи за малка баня с голям размах

Идеи за Малка Баня с Голям Размах | Баня Дом

Почерпете от оптималните идеи за малка баня. Научете дизайн трикове, с които да я превърнете в просторно помещение, където да се чувствате като царе. Почерпете от оптималните идеи за малка баня. Научете дизайн трикове, с които да я превърнете в просторно помещение, където да се чувствате като царе. 2021-10-26T09:20:34+03:00 Идеи за малка баня с голям размах

<p><span style="font-weight: 400;">Наясно сме, че макар всички да искаме баня с размерите на хол, понякога тя е доста по-скромна. Та дори и в България има толкова малки помещения, че душът общо взето е върху тоалетната. А подобен минимализъм въобще не е най-добрият начин да започнеш или завършиш деня. Затова сега ще ви предложим такива чудесни идеи за малка баня, с които пак ще се чувствате като цар. Пригответе се да научите няколко дизайн трика за това как да изцедите максимума от наличното пространство. Ще видите как да използвате цветовете, формите и детайлите на своето </span><a href="https://baniadom.com/"><span style="font-weight: 400;">обзавеждане за баня</span></a><span style="font-weight: 400;">, за да я направите достатъчно обширна. Понякога и най-малките неща може да показват най-големия размах. Ето и нашите съвети как да прескочите ограниченията и да постигнете неочаквана шир.</span></p> <p><a href="https://baniadom.cloudcart.net/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></span></a></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ С ПАРАВАН</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Един от най-ефикасните начини да създадете впечатление за по-голямо пространство е чрез стъклен параван при душ пространството. Забравете за тъмните завеси или матираните повърхности &ndash; тук ви трябват </span><a href="https://baniadom.cloudcart.net/category/paravani-za-banya"><span style="font-weight: 400;">паравани за баня</span></a><span style="font-weight: 400;"> от чисто и прозрачно стъкло. Това важи в още по-голяма степен, ако имате прозорец около душа. Естествената светлина е твърде важна за тесни пространства, за да я блокирате с лека ръка.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В добавка - помислете за малка пейка под душа. Тя е тези идеи за малка баня, които се оценяват, след като се види в действие. Подобна малка пейка е отличен рафт за съхранение на шампоани, балсами, душ гелове и прочие полезни неща. Освен това е на пространство, което иначе не се използва. В добавка - не е рафт на стената, който в малката баня доста често е блъскан или дори обръщан. Допълнителен плюс е, че ако решите, че не ви харесва, лесно може да се освободите от нея.&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">СЛОЖЕТЕ ПРОЗОРЕЦ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/prozorec-v-banyata.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Естествената светлина изкривява усещането за размерите на помещението и го прави по-уютно и романтично. Стига, разбира се, прозорецът да не е с размери на гербова марка. А още по-вълнуващо би било прозорецът не просто да е стенен прозорец, а тавански прозорец. Тогава можете да имате и слънце, и облаци, и звезди, на които да се наслаждавате. Не забравяйте обаче да потърсите стъкло, което няма да позволява на разни неприятно любопитни типове да нарушават интимността ви. &nbsp; </span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">СЪЗДАЙТЕ ИЛЮЗИЯ ЗА ПРОСТРАНСТВО С ОВАЛНА ВАНА</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/ovalna-vana-za-banya.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Не се стеснявайте да включите свободностоящи вани за баня в малко помещение. Овалната вана е чудесно решение, тъй като липсата на ъгли по нея създава илюзията за повече пространство. Стенна лавица или рафтче пък може да скрият отточните тръби и да добавят още място, където да сложите например козметика или растения. Въобще, доста от добрите идеи за малка баня минават през избора на точната вана. Тя може да е отличен ход и при липса на достатъчно височина за душ заради скосен таван.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това ваната може да се използва и като аксесоар за съхранение. Просто трябва да си купите поставка за вана. Тя е идеална за релаксиране, тъй като на нея може да се крепи чаша вино, когато си взимате топла вана. Но през другото време съвсем естествено може да се използва за всевъзможни неща, от които се нуждаете всеки ден.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Допълнителна добавка към овалната вана може да са завеси. Но не тънките пластмасови перденца, а завеси от истински плат. Сложени на подходящото място около ваната, те ще създават илюзия, че зад тях има нещо. А всъщност зад тях е само стената. Или с малко повече късмет - малък шкаф от пода до тавана.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">СЪЗДАЙТЕ ИЛЮЗИЯ ЗА ВИСОЧИНА С ПОМОЩТА НА РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ако имате един цвят до половината стена и друг в горната половина, ще постигнете илюзия за по-голяма височина на помещението. Когато пък долната половина е в по-тъмни цветове от съседната, се създава впечатлението за повече дълбочина. Едноцветната стена прави мястото по-сбито. Тези простички, но и умни трикове са чудесни решения за малка баня, за да я превърнат в такава с кралски размер.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друг вариант е да оставите част от стената - например около огледалото - чисто бяла.Тя ще изглежда недовършена на фона на останалите цветове, но точно тази недовършеност създава успокояващ ефект в малки помещения и спасява от претрупването на усещания. А и ако не ви хареса, винаги може да я &ldquo;довършите&rdquo; след време.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Подобен цветови вариант, който е сред водещите идеи за малка баня е монохромният. Това означава бял фаянс и бяло обзавеждане, но в съчетание с черно - например черни фуги, черни детайли по плочките и сребристи аксесоари. Може да звучи леко скучно, но определено разширява кръгозора и създава визуално усещане за пространство.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Четвърта опция е да разделите банята на цветови зони - една за тоалетната, друга за мивката. Различното оформление визуално отдалечава двете зони една от друга.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">НЕПРЕКЪСНАТО ТЪРСЕТЕ НОВИ ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Интернет предлага все повече възможности да срещнете вдъхновение, когато обмисляте начини да превърнете малката си баня в широко помещение. Има купища уебсайтове, където да следите чужди идеи за баня, които евентуално да претворите у дома си. Един от тях ви предлагаме ние </span><a href="https://www.housebeautiful.com/room-decorating/bathrooms/tips/g1441/small-bathrooms-ideas/"><span style="font-weight: 400;">ТУК</span></a><span style="font-weight: 400;">, но и вие не спирайте да търсите сами. Каквото и да си харесате обаче, не забравяйте, че ремонт или освежаване на баня винаги се започва с план. И по възможност - не местете тоалетната. Това е най-сложната и неприятна част от евентуален ремонт.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://baniadom.cloudcart.net/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></span></a></span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ЗАЛОЖЕТЕ НА СТЕННИ СМЕСИТЕЛИ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Когато оглеждате </span><a href="https://baniadom.com/category/smesiteli-za-banya"><span style="font-weight: 400;">смесители за баня</span></a><span style="font-weight: 400;">, изберете варианта със стенен смесител за умивалник. Така ще може да скриете тръбите и сифона доста успешно и ще си спестите ценно пространство. Него може спокойно да използвате например за допълнително рафтче под мивката и дори да слагате кош за пране отдолу. Това е особено успешен подход, когато обмисляте идеи за малка баня с тоалетна, където мястото е още по-малко.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ВИСЯЩИТЕ ШКАФОВЕ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Продължаваме мисълта си от горните редове, като обръщаме внимание на все по-популярния висящ шкаф за баня. Закачен на стената, той създава впечатлението за повече височина, а освен това отваря възможност за поставяне на аксесоари отдолу. Ако контрастира като цвят на стената, ефектът ще е още по-поразителен. Това е една от най-практичните идеи за обзавеждане на малка баня, които някой би могъл да ви даде.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ИЗБИРАЙТЕ СВОБОДНОСТОЯЩИ АКСЕСОАРИ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Когато търсите най-подходящите </span><a href="https://baniadom.cloudcart.net/category/aksesoari-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><b>аксесоари за баня</b></a><span style="font-weight: 400;">, заложете на свободностоящите. Те от една страна ще подчертаят творческата ви изобретателност. От друга, по-практичната, ще оставят достатъчно пространство да сменяте местоположението на мебелите си във всеки един момент. Контрастирането между черно и бяло при аксесоари и мебели/стени пък ще създаде илюзията за повече пространство. Свободностоящите аксесоари са особено подходящи идеи за малка баня с тоалетна.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОБЛИ РАФТОВЕ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Между различните идеи за обзавеждане на малка баня тази е най-ценна от чисто практична гледна точка. Липсата на прави ъгли означава по-малко сините от блъскане в мебелите. А заоблянето означава и повече спечелено пространство и по-доброто му използване. Особено пространството, заключено между две стени. Всъщност това пространство е идеално и за специално поставени овални рафтове. Които дори и да са много малки, пак ще могат да поберат кутийка козметика или шишенце душ гел.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако започвате с малката си баня от нула, ъгловото пространство е много подходящо и за по-малка мивка. Тя върши същата работа като голямата, но заема по-малко място, което означава, че ще имате повече място за останалите неща. </span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ИЗБИРАЙТЕ СВОБОДНОСТОЯЩИ АКСЕСОАРИ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Когато търсите най-подходящите </span><a href="https://baniadom.com/category/aksesoari-za-banya"><span style="font-weight: 400;">аксесоари за баня</span></a><span style="font-weight: 400;">, заложете на свободностоящите. Те от една страна ще подчертаят творческата ви изобретателност. От друга, по-практичната, ще оставят достатъчно пространство да сменяте местоположението на мебелите си във всеки един момент. Контрастирането между черно и бяло при аксесоари и мебели/стени пък ще създаде илюзията за повече пространство. Свободностоящите аксесоари са особено подходящи идеи за малка баня с тоалетна.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пространството над тоалетната в малка баня понякога е пренебрегвано незаслужено. Ако се чудите за какво може да се използва то - представете си вертикално поставени аксесоари. Така тази колона ще придобие съвсем различни значение. </span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">НЕ ПРЕТРУПВАЙТЕ &ndash; ЕДНА ОТ НАЙ-ПРОСТИЧКИТЕ ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">И откъм архитектура, и чисто визуално, най-добре ще оставите малката си баня &bdquo;да диша&ldquo;, като не я претъпквате. Подреждайте често вещите си вътре, закачайте кърпите си на закачалки или други места за целта, не набутвайте постоянно нови неща. Въобще, опростете всичко около пребиваването си в мокрото помещение.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ОГЛЕДАЛАТА СА ВИНАГИ ЧУДЕСНИ ИДЕИ ЗА МАЛКА БАНЯ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/ogledalo-za-malka-banya.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те могат напълно да променят целия вид на дадено помещение, както и оставяното от него усещане. Подходящите </span><a href="https://baniadom.com/category/ogledala-za-banya"><span style="font-weight: 400;">огледала за баня</span></a><span style="font-weight: 400;"> отразяват светлината и създават илюзията за повече пространство. Това е чудесен и изпитан номер, използван от интериорните дизайнери открай време. Когато закачите голямо огледало на стената или използвате допълнителни, отражението ще озари помещението и ще се чувствате като в дворец. А защо и да не направите цяла стена огледална за още по-поразителен визуален и пространствен ефект&hellip;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">СКРИЙТЕ ВРАТАТА</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Криминалният жанр може да ни даде идеи не само за това как да се направи &ldquo;перфектното престъпление&rdquo;, но и идеи за малки бани. Представете си баня със скрита врата - врата без дръжка покрита с тапети или боядисана в цвета на стените. Влизането и престоят в нея се превръща в мистерия и ще забравите за размера. Трябва да отбележим, че ако си паднете по такива решения малка баня, задължително не слагайте сложен механизъм за отваряне на вратата. Все пак няма да е забавно, ако останете заключен вътре твърде дълго заради това, че сте забравили последната цифра от кода за отваряне.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друг вариант е да използвате плъзгаща се врата. Това също спестява място, а и придава съвсем друго усещане.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ИЗМИСЛЕТЕ НИШИ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Малките ниши около душа или в стената зад мивката са сред добрите идеи за малка баня. Подобни малки ниши са идеални за съхранение на различни малки пособия, а и не се правят чак толкова трудно. А и няма смисъл да обясняваме колко по-добре изглеждат от която и да е пластмасова етажерка, нали? Най-подходящи са за сапуни, гъби или козметика. Ключовото тук е, че трябва да ги чистите редовно, тъй като те са доста подходящи за развитие на нежелан в банята живот. Но пък красотата, както всички знаем, изисква жертви.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Допълнителен плюс на малките ниши е, че ще ви накарат да намалите размера на опаковките, които използвате в банята. Което не означава, че трябва да спрете да си купувате по-екологичните и по-евтини големи опаковки. Просто ще трябва да ги съхранявате някъде другаде и от тях да пресипвате в по-малките. Така и естетически ще е много по-издържано - малка баня, малки опаковки. А ако искате да е още по-впечатляващо за гостите, може да си поръчате специални дизайнерски опаковки. Това със сигурност ще остави много траен спомен.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ВЗЕМЕТЕ СИ СТЪЛБА</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/lira-za-banya.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това не е точно стълбата, която използвате за боядисване, макар че ако страдате от крещяща липса на място, дори и тя може да свърши работа. Става въпрос за мебел с вида на стълба, но подходяща за закачане на кърпи и хавлии или т.нар. лира. Ако е от най-модерните - тези със затоплящи се пръчки, още по-добре. Това си е закачалка и радиатор в едно - забележително улеснение от 21 век, сред най-добрите решения за малка баня.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">ЗА ФИНАЛ</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Голяма баня, където може да се играе на криеница, ще си остане нереализирана мечта за много хора по света. Но вече сте наясно с доста отлични идеи за малка баня, които да приложите и да я превърнете в помещение с уголемени мащаби. Никой не е казал, че компактните бани не могат да бъдат красиви. Видяхте как да залъжете окото и оптимално да оползотворите наличното пространство. Сега остава само да приложите наученото. Потърсете подходящото </span><a href="https://baniadom.com/"><span style="font-weight: 400;">обзавеждане за баня</span></a><span style="font-weight: 400;"> в каталога на Баня Дом и започнете да показвате размах. Време е да живеете нашироко, ако ще и банята ви да е тясна.</span></p> <p><a href="https://baniadom.cloudcart.net/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></span></a></p>

, , ,
Сравнение на продукти