За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню
Как да изберем най-подходяща душ кабина

30.03.2022 12:05:28

Как да изберем най-подходяща душ кабина

Готови сте на промяна, която ще улесни живота ви и ще направи всекидневния душ още по-приятно изживяване? Тоест искате да си инсталирате душ кабина! Поздравяваме ви за това решение, защото така животът става по-лесен, а престоят ви под мини домашния водопад - по-приятен.

Душ кабините са във всякакви форми, височини, размери и т.н. и затова изборът на точната душ кабина не е лесно занимание. Събрахме няколко ключови фактора за това кой модел ще е най-подходящ за вас. Прочетете ги, помислете, а после потърсете при нас - ние, както винаги сме насреща да ви помогнем със съвършеното обзавеждане за баня.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Предимства и недостатъци на душ кабините

Защо ви трябва душ кабина

Защото е по-функционално от нормален душ. Със сигурност познавате човек, койте се къпе с такъв апломб, че след него банята изглежда все едно е била част от тропическа буря. Е, душ кабината ще ограничи това природно бедствие и ще ви спести часове прибиране и подсушаване. Освен това кабините са много по-красиви и стилни от пластмасова душ завеса. Ето и още плюсове на душ кабините

  • Размерът няма значение - те са подходящи и за малки, и за големи бани. 
  • Лесно почистване - повърхностите са плоски, а ъглите - малко. Това означава по-малко задържане на мръсно и по-малко шанс за образуване на мухъл.
  • Осигурява лично пространство - може дори да споделяте банята с партньора, ако има достатъчно място в нея. 
  • По-топло е - солидните стени на душ кабината не позволяват на топлината да се разсейва толкова бързо.
  • Евтино е - преди години душ кабините бяха лукс, но сега не е така. На съвсем нормална цена може да си осигурите отлична комбинация от стил и ефикасност. 

Как да изберем най-подходящата душ кабина

Ако вече сте убедени в това, че ще си купите душ кабина, поздравления! Сега ще ви помогнем да разберете какъв тип ще ви свърши най-добра работа. Имаме конкретни съвети и последователни стъпки. Ако ги следвате, изборът ви ще е по-лесен. А и мнозина бъркат, защото забравят, че в банята има ограничения.

Премерете банята и направете план

Размерите и подредбата са ключови. Те ще ви насочат към това каква да е душ кабината - дали да е квадратна, дали да е …

Това ограничава избора ви, което също е добре дошло, защото знаем какво се случва, когато хората развихрят въображението си. 

Кой и колко често използва банята

Ако банята се използва често от много хора, включително деца, тя е подложена на всекидневен тормоз. Блъскане, удряне, затръшване и прочие непремерени действия могат да доведат до неприятен резултат. Затова трябва да инвестирате малко повече в качество и издръжливост. Също така, ако имате две бани, коя се използва по-често. “Главната” баня е подложена на постоянни опити за разрушение, докато “резервната” се използва по-рядко и може да не е толкова специална. 

Също така трябва да сте наясно ще се използва ли банята от хора със затруднения в придвижването или от хора с по-големи габарите. Това влияе на размерите и на вида душ кабина.

Бюджет

Не е толкова сложно, колкото държавния бюджет, но нова баня или ремонт на настоящата е сериозна инвестиция. Имаме душ кабини от 160 до 4500 лв., което ясно показва колосалният избор. Имаме обикновени душ кабини, хидромасажни душ кабини, парни душ кабини. Имаме душ кабини за малки бани, душ кабини за големи бани и душ кабини за хол (шегуваме се - но има бани, като тази на резиденцията на Тодор Живков в Сандански, чиито размери наистина са по-подходящи за хол). 

Освен това ако се надявате да използвате дълго новата си баня, си заслужава да направите сериозна инвестиция в нещо хубаво и луксозно, което ще ви носи удоволствие много години.

Плюсове и минуси на различните варианти

Преди да се насочите към купуване на вашата нова душ кабина, е добре да се информирате за добрите и не толкова добри страни на това, което се предлага. Например кабина с прозрачни стъкла може да не е най-добрия вариант, ако трябва да делите банята в сутрешния час пик с по-стеснителни хора или деца. Кабина с матови стъкла обаче не е добър вариант за малка баня, тъй като визуално я прави още по-малка. За малките бани идеалният избор са точно прозрачните стъкла. 

Трябва също така да прецените какъв вид кабини искате в зависимост от душа. Овалните душ кабини са идеални за малки бани, защото затварят пространството в ъгъла, където е душът. Ако имате повече място - правоъгълните кабини са по-удобни за влизане и излизане и в повечето случаи са по-стилни. 

Ограничението в размерите е важно и за още един компонент - вратичките на различните душ кабини. Плъзгащите се или сгъваеми врати са идеални за по-малки бани, за големите може да си позволите и врати на панти. Също така е важно да видите дали има врати с магнитно самозатваряне - те със сигурност няма да позволят и на капчица да мине през тях. Основен момент при плъзгащите се врати са ролките. Ако са пластмасови, те ще издържат по-малко време и ще трябва да ги сменяте. Металните ролки са по-скъпи, но и по-хубави. 

Профилите за стените и рамките много успешно прикриват елементите, с които сте фиксирали душ кабината. Има ги в различни цветове и модели, така че може да си създадете собствен дизайн. 

Ако пък вече искате много да вдигнете нивото - обърнете внимание на хидромасажните душ кабини. Принципно те са като нормалните, но с добавени екстри - дюзи със силна струя, които масажират тялото ви, специални душ глави, LED осветление, говорители и т.н. Чудите се дали има и още повече лукс? Има - парните душ кабини. Те са като хидромасажните, но с добавен генератор за пара. Още по-добре за тялото и душата. А като добавите и масла за ароматерапия става истинско СПА изживяване. 

Скромен съвет за по-малко проблеми

Готови сте с избора на душ кабина и остава само да я платите? Позволете ни още два скромни съвета. Първият е свързан с монтажа - потърсете добър и проверен майстор. Няма смисъл да губите време, нерви и пари. Все пак този монтаж не е като да смените изгоряла крушка - малко по-сложен е. 

Вторият съвет е за почистването на вашата душ кабина. Специалистите съветват поне веднъж на две седмици да отстранявате мръсотията. Дори и от най-малките ъгълчета. И използвайте препарати, защото точно тези ъгълчета са любимото място на мухъла. 

За стъклата използвайте специални инструменти с гумиран елемент, който отстранява пръските само с едно движение. Така душ кабината ще бъде чиста и ще добавя още една нота позитивност във всекидневието ви. 

Защо да изберете Баня Дом

Защото ние освен въпроси даваме и решения за всичките ви търсения, свързани с обзавеждане за баня. И то на възможно най-изгодните цени. Тоест спестяваме ви и време, и пари. Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща и експертите ни ще ви съдействат. 

Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество – цена и със сигурни гаранции. Затова изберете своята душ кабина от нас и се наслаждавайте на престоя в новата си баня. Луксът вече е напълно достижим, а идеалният душ е на една ръка разстояние.

Блог

Блог

Как да изберем най-подходяща душ кабина

Как да изберем най-подходяща душ кабина | Баня Дом

Готови сте на промяна, която ще улесни живота ви и ще направи всекидневния душ още по-приятно изживяване? Тоест искате да си инсталирате душ кабина! Поздра Готови сте на промяна, която ще улесни живота ви и ще направи всекидневния душ още по-приятно изживяване? Тоест искате да си инсталирате душ кабина! Поздра 2022-04-06T15:49:54+03:00 Как да изберем най-подходяща душ кабина

<p><span style="font-weight: 400;">Готови сте на промяна, която ще улесни живота ви и ще направи всекидневния душ още по-приятно изживяване? Тоест искате да си инсталирате душ кабина! Поздравяваме ви за това решение, защото така животът става по-лесен, а престоят ви под мини домашния водопад - по-приятен.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://baniadom.com/category/dush-kabini" target="_blank" rel="noopener"><strong>Душ кабините</strong></a> са във всякакви форми, височини, размери и т.н. и затова изборът на точната душ кабина не е лесно занимание. Събрахме няколко ключови фактора за това кой модел ще е най-подходящ за вас. Прочетете ги, помислете, а после потърсете при нас - ние, както винаги сме насреща да ви помогнем със съвършеното </span><span style="font-weight: 400;">обзавеждане за баня</span><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><strong>ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:</strong>&nbsp;<a href="https://baniadom.com/article/predimstva-i-nedostataci-na-dush-kabinite" target="_blank" rel="noopener">Предимства и недостатъци на душ кабините</a></span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо ви трябва душ кабина</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Защото е по-функционално от нормален душ. Със сигурност познавате човек, койте се къпе с такъв апломб, че след него банята изглежда все едно е била част от тропическа буря. Е, душ кабината ще ограничи това природно бедствие и ще ви спести часове прибиране и подсушаване. Освен това кабините са много по-красиви и стилни от пластмасова душ завеса. Ето и още плюсове на душ кабините</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Размерът няма значение</strong> - те са подходящи и за малки, и за големи бани.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Лесно почистване</strong> - повърхностите са плоски, а ъглите - малко. Това означава по-малко задържане на мръсно и по-малко шанс за образуване на мухъл.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Осигурява лично пространство</strong> - може дори да споделяте банята с партньора, ако има достатъчно място в нея.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>По-топло е</strong> - солидните стени на душ кабината не позволяват на топлината да се разсейва толкова бързо.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Евтино е</strong> - преди години душ кабините бяха лукс, но сега не е така. На съвсем нормална цена може да си осигурите отлична комбинация от стил и ефикасност.&nbsp;</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Как да изберем най-подходящата душ кабина</span></h2> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/hidromasajna-dush-kabina-inter-ceramic.jpeg" /></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако вече сте убедени в това, че ще си купите душ кабина, поздравления! Сега ще ви помогнем да разберете какъв тип ще ви свърши най-добра работа. Имаме конкретни съвети и последователни стъпки. Ако ги следвате, изборът ви ще е по-лесен. А и мнозина бъркат, защото забравят, че в банята има ограничения.</span></p> <h3>Премерете банята и направете план</h3> <p><span style="font-weight: 400;">Размерите и подредбата са ключови. Те ще ви насочат към това каква да е душ кабината - дали да е квадратна, дали да е &hellip;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това ограничава избора ви, което също е добре дошло, защото знаем какво се случва, когато хората развихрят въображението си.&nbsp;</span></p> <h3>Кой и колко често използва банята</h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако банята се използва често от много хора, включително деца, тя е подложена на всекидневен тормоз. Блъскане, удряне, затръшване и прочие непремерени действия могат да доведат до неприятен резултат. Затова трябва да инвестирате малко повече в качество и издръжливост. Също така, ако имате две бани, коя се използва по-често. &ldquo;Главната&rdquo; баня е подложена на постоянни опити за разрушение, докато &ldquo;резервната&rdquo; се използва по-рядко и може да не е толкова специална.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Също така трябва да сте наясно ще се използва ли банята от хора със затруднения в придвижването или от хора с по-големи габарите. Това влияе на размерите и на вида душ кабина.</span></p> <h3>Бюджет</h3> <p><span style="font-weight: 400;">Не е толкова сложно, колкото държавния бюджет, но нова баня или ремонт на настоящата е сериозна инвестиция. Имаме душ кабини от 160 до 4500 лв., което ясно показва колосалният избор. Имаме обикновени душ кабини, хидромасажни душ кабини, парни душ кабини. Имаме душ кабини за малки бани, душ кабини за големи бани и душ кабини за хол (шегуваме се - но има бани, като тази на резиденцията на Тодор Живков в Сандански, чиито размери наистина са по-подходящи за хол).&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това ако се надявате да използвате дълго новата си баня, си заслужава да направите сериозна инвестиция в нещо хубаво и луксозно, което ще ви носи удоволствие много години.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Плюсове и минуси на различните варианти</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Преди да се насочите към купуване на вашата нова душ кабина, е добре да се информирате за добрите и не толкова добри страни на това, което се предлага. Например кабина с прозрачни стъкла може да не е най-добрия вариант, ако трябва да делите банята в сутрешния час пик с по-стеснителни хора или деца. Кабина с матови стъкла обаче не е добър вариант за малка баня, тъй като визуално я прави още по-малка. За малките бани идеалният избор са точно прозрачните стъкла.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Трябва също така да прецените какъв вид кабини искате в зависимост от душа. Овалните душ кабини са идеални за малки бани, защото затварят пространството в ъгъла, където е душът. Ако имате повече място - правоъгълните кабини са по-удобни за влизане и излизане и в повечето случаи са по-стилни.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ограничението в размерите е важно и за още един компонент - вратичките на различните душ кабини. Плъзгащите се или сгъваеми врати са идеални за по-малки бани, за големите може да си позволите и врати на панти. Също така е важно да видите дали има врати с магнитно самозатваряне - те със сигурност няма да позволят и на капчица да мине през тях. Основен момент при плъзгащите се врати са ролките. Ако са пластмасови, те ще издържат по-малко време и ще трябва да ги сменяте. Металните ролки са по-скъпи, но и по-хубави.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Профилите за стените и рамките много успешно прикриват елементите, с които сте фиксирали душ кабината. Има ги в различни цветове и модели, така че може да си създадете собствен дизайн.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако пък вече искате много да вдигнете нивото - обърнете внимание на хидромасажните душ кабини. Принципно те са като нормалните, но с добавени екстри - дюзи със силна струя, които масажират тялото ви, специални душ глави, LED осветление, говорители и т.н. Чудите се дали има и още повече лукс? Има - парните душ кабини. Те са като хидромасажните, но с добавен генератор за пара. Още по-добре за тялото и душата. А като добавите и масла за ароматерапия става истинско СПА изживяване.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Скромен съвет за по-малко проблеми</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Готови сте с избора на душ кабина и остава само да я платите? Позволете ни още два скромни съвета. Първият е свързан с монтажа - потърсете добър и проверен майстор. Няма смисъл да губите време, нерви и пари. Все пак този монтаж не е като да смените изгоряла крушка - малко по-сложен е.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Вторият съвет е за почистването на вашата душ кабина. Специалистите съветват поне веднъж на две седмици да отстранявате мръсотията. Дори и от най-малките ъгълчета. И използвайте препарати, защото точно тези ъгълчета са любимото място на мухъла.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За стъклата използвайте специални инструменти с гумиран елемент, който отстранява пръските само с едно движение. Така душ кабината ще бъде чиста и ще добавя още една нота позитивност във всекидневието ви.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо да изберете Баня Дом</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Защото ние освен въпроси даваме и решения за всичките ви търсения, свързани с <a href="https://baniadom.com/" target="_blank" rel="noopener"><strong>обзавеждане за баня</strong></a>. И то на възможно най-изгодните цени. Тоест спестяваме ви и време, и пари. Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща и експертите ни ще ви съдействат.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество &ndash; цена и със сигурни гаранции. Затова изберете своята душ кабина от нас и се наслаждавайте на престоя в новата си баня. Луксът вече е напълно достижим, а идеалният душ е на една ръка разстояние.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p>

Сравнение на продукти