За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню
Как да изберем най-подходяща душ система

30.03.2022 11:54:37

Как да изберем най-подходяща душ система

И така решението е взето - ще има нова баня. Вече сте харесали плочките и тоалетната и сега е ред на душ системата и шкафовете. Тук нещата са по-сложни, защото творческият гений на дизайнерската част от човечество се е развихрил до неподозирани висоти. Душ системите са във всякакви форми, височини, размери и т.н., направени да се съчетават с малки и големи бани, с вани, с всевъзможни душ кабини, огледала, шкафовете и каквото друго ви хрумне. 

Подбирането на точната душ система обаче е ключово за това да се чувствате добре в банята. Все пак ако не разчитате на седмичното неделно къпане, всеки ден започва с душ или завършва с душ. Чисто и просто е - ако душът ви е добър, денят или нощта са по-добри. Ето защо сме насреща да ви помогнем със съвършеното обзавеждане за баня.

Защо ви трябва душ система за баня

Няма защо да се чудите - новото и модерното в случая е по-добро и по-хубаво - все пак не живеем във времената, когато душът беше кранчета и метална тръба, вързана за стойка на стената. Предимствата на новото време са наистина много. Най-важното е колосалният избор от дизайн - от класически през модерен, та чак до изчанчен. Вторият важен плюс е, че новите душ системи могат да бъдат инсталирани или вградени във всякакъв тип баня. Това прави живота по-хубав. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Предимства и недостатъци на душ системите

Как да изберем най-подходящата душ система

След като стигнахме заедно плиткото, сега е време за скок в дълбокото. Това е нашият гид с конкретни съвети и последователни стъпки. Ако ги следвате, изборът ви ще е по-лесен и със сигурност - много практичен. В крайна сметка мнозина бъркат, защото отделят твърде много внимание на естетиката, а забравят, че в банята има ограничения.

Премерете банята и направете план

Размерите и подредбата са ключови. Те ще ви насочат към това къде може да се събере душът. Също така ще ограничат избора ви, а това наистина е добре дошло. Помислете добре - вие сте в банята всеки ден и това е вашето убежище от хаоса на деня. Наистина искате мокрото помещение да е изпипано. 

А и не случайно се казва “три пъти мери, един път режи”. Не искате да си представите да сложите плочките и да се окаже, че нещо не е както трябва.

Изгответе бюджет 

Не е толкова сложно, колкото държавния бюджет, но пак трябва да вземете под внимание различни събития и фактори. Например дори и малка промяна в положението на тръбите може да е скъпа и времеотнемаща. Освен това изберете предварително дали искате проста тръбна система, душ панел или истинска душ система (повече подробности има по-долу). Цените варират от 100 до 1500 лв. Като фактор трябва да включите и колко време мислите да използвате новата си душ система. Ако се надявате да е дълго, си заслужава да направите сериозна инвестиция в нещо хубаво и луксозно, което ще ви носи удоволствие дълги години. 

Налягане и затопляне на водата

Ако сте в апартамент в голям град, се предполага, че можете да разчитате перманентно на топла вода и налягането ѝ е постоянно и достатъчно високо. Това са най-добрите начални условия. Но иначе трябва да помислите за място за бойлер. Или пък за електрически душ - той топли водата само, когато ви трябва. Ако налягането е ниско, няма смисъл да слагате сложни системи или панели - няма да може да ги захраните с достатъчно дебит, за да им се насладите.

Поглед в бъдещето

Имате ли деца или чакате ли деца? Ще се използва ли банята от хора със затруднения в придвижването? Имате или планирате да си вземете куче? Това са важни въпроси, за които не винаги се замисляте, но… Имате нова баня и установявате, че ваната не е удобна за къпане на бебето, или че душ кабината има преграда, която затруднява влизането, или че закрепеният за стената душ не става за миене на лапите на кучето… Не върви да правите ремонт на ремонта, нали?

Плюсове и минуси на различните варианти

Преди да се насочите към купуване на вашата нова душ система, е добре да се информирате за добрите и не толкова добри страни на това, което се предлага. Имаме системи с тръбно окачване с регулируема височина и евентуално лавица. Има такива със стационарен и/или подвижен душ. Имаме душ комплект със смесител, има и такива с термостат или за умивалник. Разбира се, има и без смесител. Това е най-евтиният вариант. 

Малко по-скъпият е хидромасажни душ панели - високи са около метър и са широки поне 30 см. Те разполагат с няколко вградени душ глави на различни височини, струйки за тялото и т.н. Лесни са за инсталиране - връзват се лесно към съществуваща водна инсталация. И също толкова лесно се закрепят за стената. От душ панелите има огромен избор на цветове и дизайн - хром, цвят, минималистичен или завъртян дизайн, модерни технологии с озвучаване и собствено осветление или класически - има абсолютно всичко. Освен това са компактни и подходящи дори за малка баня. Лекият негатив е, че душ главите на някои не могат да се сменят. И ако ръждяса или се счупи, трябва да купувате нов хидромасажен душ панел.  

Най-скъпият и сложен вариант са душ системи за вграждане. Тук може да вградите душ глави на всевъзможни позиции в стените и тавана. И водата ще идва от всички посоки. Разбира се, това води до оскъпяването, защото трябва да се правят промени в инсталацията. Монтирането им също не е лесно - прави се парче по парче - и изисква сериозни умения. А освен това тези системи харчат повече вода, така че ако търсите най-екологичният вариант, е ясно, че не е този (макар че усещането е в пъти по-добро). 

Но важното е, че с изобилието, което предлагаме, няма как да не откриете своя мечтан душ комплект, с който винаги да сте чисти и свежи.

Важен съвет за по-малко проблеми

Всички е решено, изборът е направен и душ системата е купена? Е, тогава ни позволете да ви дадем един безценен съвет - потърсете майстор. И то проверен и добър. Принципно най-добрият момент за ремонт за банята е през пролетта или лятото. Тогава майсторите са най-свободни. А инсталацията на вече избраната от вас душ система може да се окаже сложна и дори непосилна задача за неподготвен домашен майстор. И с цел да спестите пари, накрая може да се окаже, че сте платили повече и че сте загубили адски много време и нерви. Не си струва.

Защо да изберете Баня Дом

Защото ние можем да дадем отговорите на всичките ви търсения в раздел обзавеждане за баня. И то на възможно най-изгодните цени. Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща. Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество – цена и със сигурни гаранции. Затова изберете своята душ система от нас и се наслаждавайте на престоя в новата си баня. Идеалният душ е на една ръка разстояние.

Блог

Блог

Как да изберем най-подходяща душ система

Как да изберем най-подходяща душ система | Баня Дом

И така решението е взето - ще има нова баня. Вече сте харесали плочките и тоалетната и сега е ред на душ системата и шкафовете. Тук нещата са по-сложни, за И така решението е взето - ще има нова баня. Вече сте харесали плочките и тоалетната и сега е ред на душ системата и шкафовете. Тук нещата са по-сложни, за 2022-04-06T16:04:19+03:00 Как да изберем най-подходяща душ система

<p><span style="font-weight: 400;">И така решението е взето - ще има нова баня. Вече сте харесали плочките и тоалетната и сега е ред на душ системата и шкафовете. Тук нещата са по-сложни, защото творческият гений на дизайнерската част от човечество се е развихрил до неподозирани висоти. Душ системите са във всякакви форми, височини, размери и т.н., направени да се съчетават с малки и големи бани, с вани, с всевъзможни душ кабини, огледала, шкафовете и каквото друго ви хрумне.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Подбирането на точната душ система обаче е ключово за това да се чувствате добре в банята. Все пак ако не разчитате на седмичното неделно къпане, всеки ден започва с душ или завършва с душ. Чисто и просто е - ако душът ви е добър, денят или нощта са по-добри. Ето защо сме насреща да ви помогнем със съвършеното </span>обзавеждане за баня<span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо ви трябва душ система за баня</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Няма защо да се чудите - новото и модерното в случая е по-добро и по-хубаво - все пак не живеем във времената, когато душът беше кранчета и метална тръба, вързана за стойка на стената. Предимствата на новото време са наистина много. Най-важното е колосалният избор от дизайн - от класически през модерен, та чак до изчанчен. Вторият важен плюс е, че новите <a href="https://baniadom.com/category/dush-sistemi" target="_blank" rel="noopener"><strong>душ системи</strong></a> могат да бъдат инсталирани или вградени във всякакъв тип баня. Това прави живота по-хубав.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><strong>ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:</strong>&nbsp;<a href="https://baniadom.com/article/predimstva-i-nedostataci-na-dush-sistemite" target="_blank" rel="noopener">Предимства и недостатъци на душ системите</a></span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Как да изберем най-подходящата душ система</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">След като стигнахме заедно плиткото, сега е време за скок в дълбокото. Това е нашият гид с конкретни съвети и последователни стъпки. Ако ги следвате, изборът ви ще е по-лесен и със сигурност - много практичен. В крайна сметка мнозина бъркат, защото отделят твърде много внимание на естетиката, а забравят, че в банята има ограничения.</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/dushi-sistemi-inter-ceramic.jpeg" /></p> <h3>Премерете банята и направете план</h3> <p><span style="font-weight: 400;">Размерите и подредбата са ключови. Те ще ви насочат към това къде може да се събере душът. Също така ще ограничат избора ви, а това наистина е добре дошло. Помислете добре - вие сте в банята всеки ден и това е вашето убежище от хаоса на деня. Наистина искате мокрото помещение да е изпипано.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А и не случайно се казва &ldquo;три пъти мери, един път режи&rdquo;. Не искате да си представите да сложите плочките и да се окаже, че нещо не е както трябва.</span></p> <h3>Изгответе бюджет&nbsp;</h3> <p><span style="font-weight: 400;">Не е толкова сложно, колкото държавния бюджет, но пак трябва да вземете под внимание различни събития и фактори. Например дори и малка промяна в положението на тръбите може да е скъпа и времеотнемаща. Освен това изберете предварително дали искате проста тръбна система, душ панел или истинска душ система (повече подробности има по-долу). Цените варират от 100 до 1500 лв. Като фактор трябва да включите и колко време мислите да използвате новата си душ система. Ако се надявате да е дълго, си заслужава да направите сериозна инвестиция в нещо хубаво и луксозно, което ще ви носи удоволствие дълги години.&nbsp;</span></p> <h3>Налягане и затопляне на водата</h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако сте в апартамент в голям град, се предполага, че можете да разчитате перманентно на топла вода и налягането ѝ е постоянно и достатъчно високо. Това са най-добрите начални условия. Но иначе трябва да помислите за място за бойлер. Или пък за електрически душ - той топли водата само, когато ви трябва. Ако налягането е ниско, няма смисъл да слагате сложни системи или панели - няма да може да ги захраните с достатъчно дебит, за да им се насладите.</span></p> <h3>Поглед в бъдещето</h3> <p><span style="font-weight: 400;">Имате ли деца или чакате ли деца? Ще се използва ли банята от хора със затруднения в придвижването? Имате или планирате да си вземете куче? Това са важни въпроси, за които не винаги се замисляте, но&hellip; Имате нова баня и установявате, че ваната не е удобна за къпане на бебето, или че душ кабината има преграда, която затруднява влизането, или че закрепеният за стената душ не става за миене на лапите на кучето&hellip; Не върви да правите ремонт на ремонта, нали?</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Плюсове и минуси на различните варианти</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Преди да се насочите към купуване на вашата нова душ система, е добре да се информирате за добрите и не толкова добри страни на това, което се предлага. Имаме системи с тръбно окачване с регулируема височина и евентуално лавица. Има такива със стационарен и/или подвижен душ. Имаме душ комплект със смесител, има и такива с термостат или за умивалник. Разбира се, има и без смесител. Това е най-евтиният вариант.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Малко по-скъпият е хидромасажни душ панели - високи са около метър и са широки поне 30 см. Те разполагат с няколко вградени душ глави на различни височини, струйки за тялото и т.н. Лесни са за инсталиране - връзват се лесно към съществуваща водна инсталация. И също толкова лесно се закрепят за стената. От душ панелите има огромен избор на цветове и дизайн - хром, цвят, минималистичен или завъртян дизайн, модерни технологии с озвучаване и собствено осветление или класически - има абсолютно всичко. Освен това са компактни и подходящи дори за малка баня. Лекият негатив е, че душ главите на някои не могат да се сменят. И ако ръждяса или се счупи, трябва да купувате нов хидромасажен душ панел.&nbsp;&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-скъпият и сложен вариант са душ системи за вграждане. Тук може да вградите душ глави на всевъзможни позиции в стените и тавана. И водата ще идва от всички посоки. Разбира се, това води до оскъпяването, защото трябва да се правят промени в инсталацията. Монтирането им също не е лесно - прави се парче по парче - и изисква сериозни умения. А освен това тези системи харчат повече вода, така че ако търсите най-екологичният вариант, е ясно, че не е този (макар че усещането е в пъти по-добро).&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но важното е, че с изобилието, което предлагаме, няма как да не откриете своя мечтан душ комплект, с който винаги да сте чисти и свежи.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Важен съвет за по-малко проблеми</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Всички е решено, изборът е направен и душ системата е купена? Е, тогава ни позволете да ви дадем един безценен съвет - потърсете майстор. И то проверен и добър. Принципно най-добрият момент за ремонт за банята е през пролетта или лятото. Тогава майсторите са най-свободни. А инсталацията на вече избраната от вас душ система може да се окаже сложна и дори непосилна задача за неподготвен домашен майстор. И с цел да спестите пари, накрая може да се окаже, че сте платили повече и че сте загубили адски много време и нерви. Не си струва.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо да изберете Баня Дом</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Защото ние можем да дадем отговорите на всичките ви търсения в раздел <a href="https://baniadom.com/" target="_blank" rel="noopener"><strong>обзавеждане за баня</strong></a>. И то на възможно най-изгодните цени. Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща. Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество &ndash; цена и със сигурни гаранции. Затова изберете своята душ система от нас и се наслаждавайте на престоя в новата си баня. Идеалният душ е на една ръка разстояние.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p>

Сравнение на продукти