За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню
Как да изберем най-подходящите мебели за баня

08.09.2022 23:11:17

Как да изберем най-подходящите мебели за баня

И така - вече е ясно, че ще ремонтирате банята и знаете къде ще бъде мивката, къде ще бъде тоалетната, какъв цвят ще са плочките, знаете дали ще си вземете душ кабина или не. И трябва да направите следващата крачка - да намерите и да харесате най-подходящите мебели за баня.

Това всъщност не е толкова лесна задача. От една страна - има огромен избор на обзавеждане за баня. От друга - за да е пълно удоволствието, всичко трябва да е наистина изпипано. Ние обаче сме готови да ви помогнем - и със съвети, и с идеи, а и с мебели. Прочетете, помислете, а после потърсете при нас - ние сме насреща, за да ви помогнем със съвършеното обзавеждане за баня.

Каква е задачата на мебелите за баня

В сегашно време банята далеч не е стая, посветена само на функционални нужди, както е било в миналото. Сега банята е любимо място за почивка и релакс. И то самостоятелен  - стига, разбира се, по вратата да не почукват постоянно децата. След тежък ден банята е най-доброто място за почивка. И за мозъка, и за мускулите, и за кожата. 

Това означава, че търсите не просто модерни или скъпи мебели за баня, а такива, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре. Затова и отново ще ви върнем към началото - трябва да започнете от тоалетната (евентуално биде), мивката и душа. Те са най-важни и към тях и мястото, което ви остава, ще нагласите мебелите. Още повече, ако изберете една дизайнерска линия, може да се окаже, че изборът на шкафове за баня (долни, висящи, конзолни или подвижни), огледала, колони и рафтове ще е ограничен.  

Какво значение има размерът

Голямо. И в позитивен, и в негативен смисъл. Всички искаме бани с размера на хол, но малцина стигане до тях, така че доброто планиране е ключово. В компактната баня всичко трябва да е по-малко. Там идеално може да се впише долен шкаф за баня, който да заеме пространството под мивката и да събере всички по-скрити неща. Като ролките тоалетна хартия, препаратите за почистване, гъбите и парцалите и всичко друго, което никой не държи да вижда. 

Горен огледален шкаф за баня пък ще ви даде едновременно задължителното огледало и пространство, където да приберете козметиката за лице и тяло, принадлежностите за бръснене и четките и пасти за зъби. 

Кърпите имат своето място на модерните дръжки, които също така могат да бъдат и затоплящи елементи - супер комбинация две в едно. Плотът за баня приютява най-нужните неща за всекидневната грижа, а също така може да се окаже добро място за декорация - например ароматни свещи.

Какви цветове да избирате

Както ще ви информира всеки добронамерен консултант или продавач, цветовете в една баня имат огромно значение. И заради настроението и заради определени визуални трикове. 

Ако имате малка баня и искате да я направите да изглежда по-голяма, трябва да изберете ярки цветове за стените и мебелите. Ясно е, че бялото е най-използваният цвят и никога няма да излезе от мода. Но това не означава, че не можете да добавите малко разнообразие. Сатенените или матирани версии за покрития помагат за олекотяване на възприятията. Същото важи за пастелната гама цветове - с елегантни и деликатни щрихи банята ви ще изглежда свежа и модерна. 

Ако пък имате по-голяма като размер баня, може дасе заиграете с черно или сиво. А може да използвате и различни геометрични модели. 

Какви материали са най-подходящи

Преди трийсетина години едва ли някой много се е вълнувал какви материали ще се използват в обзавеждането за баня. Сега обаче е съвсем различно. Материалите и начинът на изработка са почти толкова важни, колкото цената. Съответно и тенденцията е различна - качество, а не количество. Тоест, може да имате по-малко мебели за баня, но да наистина качествени, да имат красив дизайн и да издържат дълго. А не да имате много различни елементи, които обаче да са с по-ниско качество. 

Има и още нещо - модерните технологии позволяват тези нови материали да отговарят на критериите на много хора - мебелите за баня може да са традиционни, може да модерни, а може и да са тотално ексцентрични. Но освен това те имат и съвсем различни характеристики - издържат по-дълго на влага (в банята сме, все пак), не се драскат толкова лесно и са по-хигиенични. И няма значение дали говорим за дърво, порцелан, керамика, стъкло или нещо смесено. И като стана въпрос за дърво - тиковото е най-препоръчвано за мебели, които често са погладани на влажни атаки или дори на директен контакт с пръски вода. 

С какви мебели за баня ще ви помогнем да се обзаведете

Търсите идеалния шкаф за баня? При нас със сигурност ще го намерите. Не можете да откриете точната колона за баня? Няма нужда да търсите по-нататък. Досега никъде не сте срещнали подходящия плот за баня? Бъдете спокойни, тук най-сетне ще го видите.

Просто разгледайте нашите подкатегории и със сигурност съвсем скоро ще сте се обзавели от-до, при това невероятно изгодно. Предлагаме както стоящи, така и висящи/конзолни, а също и горни МДФ и ПВЦ мебели за баня, както и по-класически и от естествени материали. Нашите стъклени композиции също заслужават внимание, защото допринасят с добавено усещане за чистота.

Цялото това разнообразие от модели, размери, цветове и детайли ще ви помогне да завършите образа на банята на своите мечти. Банята, която напълно отразява вашия личен блясък и стил. Нашите продукти са създадени за вас и да отговорят на всичките ви всекидневни нужди. Новаторските детайли като панти със soft-close механизъм, влагоустойчиви материали и още пък ще направят банята ви най-съвременна откъм технологии.

Кои са задължителните предмети в една баня

  • Огледало
  • Кошче
  • Сапун
  • Закачалки за кърпи
  • Кърпи
  • Неплъзгащо се килимче
  • Резервна тоалетна хартия
  • Четка за тоалетната

Разбира се, това е най-най-минималният списък. Но това са и нещата, които можете да си позволите да съхранявате дори и без мебели за баня. Не че ще е красиво. За всичко друго ще имате нужда от нас.

Защо да изберете Баня Дом

Защото освен въпроси даваме и решения за всичките ви търсения, свързани с обзавеждане за баня. И то на възможно най-изгодните цени. Тоест спестяваме ви и време, и пари, и обикаляне или ровене в интернет. Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща и експертите ни ще ви съдействат. 

Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество – цена и със сигурни гаранции. Затова изберете най-подходящите мебели за баня от нас и се наслаждавайте на престоя си в нея. Вашето убежище трябва да е идеално.

Блог

Блог

Как да изберем най-подходящите мебели за баня

Как да изберем най-подходящите мебели за баня | Баня Дом

Изберете най-подходящите мебели за баня от нас и се наслаждавайте на престоя си в нея. Вашето убежище трябва да е идеално! Изберете най-подходящите мебели за баня от нас и се наслаждавайте на престоя си в нея. Вашето убежище трябва да е идеално! 2022-09-08T23:11:18+03:00 Как да изберем най-подходящите мебели за баня

<p><span style="font-weight: 400;">И така - вече е ясно, че ще ремонтирате банята и знаете къде ще бъде мивката, къде ще бъде тоалетната, какъв цвят ще са плочките, знаете дали ще си вземете душ кабина или не. И трябва да направите следващата крачка - да намерите и да харесате най-подходящите <a href="https://baniadom.com/category/mebeli-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>мебели за баня</strong></a>.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това всъщност не е толкова лесна задача. От една страна - има огромен избор на обзавеждане за баня. От друга - за да е пълно удоволствието, всичко трябва да е наистина изпипано. Ние обаче сме готови да ви помогнем - и със съвети, и с идеи, а и с мебели. Прочетете, помислете, а после потърсете при нас - ние сме насреща, за да ви помогнем със съвършеното </span><a href="https://baniadom.com/" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-weight: 400;"><strong>обзавеждане за баня</strong></span></a><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Каква е задачата на мебелите за баня</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/rolyata-na-mebelite-za-bania.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В сегашно време банята далеч не е стая, посветена само на функционални нужди, както е било в миналото. Сега банята е любимо място за почивка и релакс. И то самостоятелен&nbsp; - стига, разбира се, по вратата да не почукват постоянно децата. След тежък ден банята е най-доброто място за почивка. И за мозъка, и за мускулите, и за кожата.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това означава, че търсите не просто модерни или скъпи мебели за баня, а такива, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре. Затова и отново ще ви върнем към началото - трябва да започнете от тоалетната (евентуално биде), мивката и душа. Те са най-важни и към тях и мястото, което ви остава, ще нагласите мебелите. Още повече, ако изберете една дизайнерска линия, може да се окаже, че изборът на <a href="https://baniadom.com/category/shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>шкафове за баня</strong></a> (долни, висящи, конзолни или подвижни), огледала, колони и рафтове ще е ограничен.&nbsp;&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Какво значение има размерът</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Голямо. И в позитивен, и в негативен смисъл. Всички искаме бани с размера на хол, но малцина стигане до тях, така че доброто планиране е ключово. В компактната баня всичко трябва да е по-малко. Там идеално може да се впише <a href="https://baniadom.com/category/dolni-shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>долен шкаф за баня</strong></a>, който да заеме пространството под мивката и да събере всички по-скрити неща. Като ролките тоалетна хартия, препаратите за почистване, гъбите и парцалите и всичко друго, което никой не държи да вижда.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://baniadom.com/category/gorni-ogledalni-shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>Горен огледален шкаф за баня</strong></a> пък ще ви даде едновременно задължителното огледало и пространство, където да приберете козметиката за лице и тяло, принадлежностите за бръснене и четките и пасти за зъби.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Кърпите имат своето място на модерните дръжки, които също така могат да бъдат и затоплящи елементи - супер комбинация две в едно. Плотът за баня приютява най-нужните неща за всекидневната грижа, а също така може да се окаже добро място за декорация - например ароматни свещи.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Какви цветове да избирате</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/mebeli-za-bania-cvetove.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Както ще ви информира всеки добронамерен консултант или продавач, цветовете в една баня имат огромно значение. И заради настроението и заради определени визуални трикове.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако имате малка баня и искате да я направите да изглежда по-голяма, трябва да изберете ярки цветове за стените и мебелите. Ясно е, че бялото е най-използваният цвят и никога няма да излезе от мода. Но това не означава, че не можете да добавите малко разнообразие. Сатенените или матирани версии за покрития помагат за олекотяване на възприятията. Същото важи за пастелната гама цветове - с елегантни и деликатни щрихи банята ви ще изглежда свежа и модерна.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако пък имате по-голяма като размер баня, може дасе заиграете с черно или сиво. А може да използвате и различни геометрични модели.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Какви материали са най-подходящи</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Преди трийсетина години едва ли някой много се е вълнувал какви материали ще се използват в обзавеждането за баня. Сега обаче е съвсем различно. Материалите и начинът на изработка са почти толкова важни, колкото цената. Съответно и тенденцията е различна - качество, а не количество. Тоест, може да имате по-малко мебели за баня, но да наистина качествени, да имат красив дизайн и да издържат дълго. А не да имате много различни елементи, които обаче да са с по-ниско качество.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Има и още нещо - модерните технологии позволяват тези нови материали да отговарят на критериите на много хора - мебелите за баня може да са традиционни, може да модерни, а може и да са тотално ексцентрични. Но освен това те имат и съвсем различни характеристики - издържат по-дълго на влага (в банята сме, все пак), не се драскат толкова лесно и са по-хигиенични. И няма значение дали говорим за дърво, порцелан, керамика, стъкло или нещо смесено. И като стана въпрос за дърво - тиковото е най-препоръчвано за мебели, които често са погладани на влажни атаки или дори на директен контакт с пръски вода.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">С какви мебели за баня ще ви помогнем да се обзаведете</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/mebeli-za-bania-ot-bania-dom.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Търсите идеалния шкаф за баня? При нас със сигурност ще го намерите. Не можете да откриете точната колона за баня? Няма нужда да търсите по-нататък. Досега никъде не сте срещнали подходящия плот за баня? Бъдете спокойни, тук най-сетне ще го видите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Просто разгледайте нашите подкатегории и със сигурност съвсем скоро ще сте се обзавели от-до, при това невероятно изгодно. Предлагаме както стоящи, така и <a href="https://baniadom.com/category/visyashti-konzolni-shkafove-za-banya" target="_blank" rel="noopener"><strong>висящи/конзолни</strong></a>, а също и горни МДФ и ПВЦ мебели за баня, както и по-класически и от естествени материали. Нашите стъклени композиции също заслужават внимание, защото допринасят с добавено усещане за чистота.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Цялото това разнообразие от модели, размери, цветове и детайли ще ви помогне да завършите образа на банята на своите мечти. Банята, която напълно отразява вашия личен блясък и стил. Нашите продукти са създадени за вас и да отговорят на всичките ви всекидневни нужди. Новаторските детайли като панти със soft-close механизъм, влагоустойчиви материали и още пък ще направят банята ви най-съвременна откъм технологии.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Кои са задължителните предмети в една баня</span></h2> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Огледало</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Кошче</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Сапун</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Закачалки за кърпи</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Кърпи</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Неплъзгащо се килимче</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Резервна тоалетна хартия</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Четка за тоалетната</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се, това е най-най-минималният списък. Но това са и нещата, които можете да си позволите да съхранявате дори и без мебели за баня. Не че ще е красиво. За всичко друго ще имате нужда от нас.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо да изберете Баня Дом</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Защото освен въпроси даваме и решения за всичките ви търсения, свързани с обзавеждане за баня. И то на възможно най-изгодните цени. Тоест спестяваме ви и време, и пари, и обикаляне или ровене в интернет. Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща и експертите ни ще ви съдействат.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предлаганите от нас артикули са с отлично съотношение качество &ndash; цена и със сигурни гаранции. Затова изберете най-подходящите мебели за баня от нас и се наслаждавайте на престоя си в нея. Вашето убежище трябва да е идеално.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p>

Сравнение на продукти