За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню
Най-вдъхновяващите идеи за баня 2022

18.03.2021 16:41:07

Най-вдъхновяващите идеи за баня 2022

Ние, модерните хора, прекарваме все повече време в банята. И раждаме все повече идеи точно в това помещение. Ще обясним по-надолу защо. Но също така ще ви дадем някои идеи за баня - за това как да я превърнем в още по-вдъхновяващо и красиво място. 

Ние от Баня Дом ще подскажем и как да изберете точното обзавеждане за баня. Няма значение дали тя е традиционна, или пък модерна, дали е малка или голяма – ще ви покажем най-новите тенденции. И всичко това съчетано с идеи за баня при оптимално ниски цени - за да не изтичат изработените с толкова труд пари в мръсния канал.

И така - защо прекарваме повече време в банята? Защото там имаме спокойствие и усамотение, което иначе рядко получаваме във все по-забързаното всекидневие. А и да си признаем - благодарние на разнообразните идеи за баня, това помещение е в пъти по-добро от външната баня, която хората са използвали само преди 2-3 поколения. Това спокойствие и усамотение всъщност води и до вдъхновение. Според изследване на психолога Рон Фрийдман 72% от хората получават отлични идеи под душа. “Спокойствието и лишената от предразсъдъци обстановка в банята позволява на съзнанието свобода. Позволява му да бъде по-отворено за мечти и изразяване на вътрешни усещания”, казва Фрийдман. Списъкът с хора, родили велики идеи в банята е безкраен. Е, не всеки може да се нареди до Архимед, но нашите идеи за баня със сигурност си заслужават излятата вода.

ИДЕИ ЗА БАНЯ В МОДЕРЕН СТИЛ 2022

Има множество идеи за баня в модерен стил, които да я превърнат в максимално изчистена откъм дизайн. Едновременно с това и във възможно най-удобна за ползване. Ще ви предложим няколко трика, за да имате чудесно изживяване в банята. Вижте и най-новите тенденции откъм интериорен дизайн.

Не прекалявайте с различните цветове

Нашият съвет е да се придържате към възможно най-малко на брой цветове. И нека те са все в един спектър на палитрата. Това е един от ключовете откъм идеи за баня в модерен стил, ако искате да ѝ придадете висока класа. Отгоре на това ви и улеснява живота и се връзва отлично с вашия бюджет, сравнено с други варианти.

От пода и стените до различните аксесоари за баня – т.нар. монохроматичен дизайн придава ултра шик усещане за мокрото помещение. (Дори и тоалетната да е доста видима.) Също така се създават акценти из цялата стая. Залагането на един основен цвят ще ви позволи да се заиграете с различни елементи и материали, да създадете илюзията за огромно пространство. Този подход е идеален според нас и се надяваме и вие да го прегърнете.

Ясно е, че бялото е класическият цвят, но не го подценявайте. Бялото има огромното предимство, че има безброй елементи в бяло. А и ако под, стени и таван са в един цвят, душът просто изчезва някъде в далечината. 

Модерните материали: камъкът се завръща

2021 година отбелязва завръщането на естествените материали, сред които камъкът е начело. През 2022-а няма да е по-различно. Това важи не само за пода и стените, а и за умивалници и плотове. Затова прегледайте предложенията на Баня Дом и Интер Керамик за продукти от естествени материали (камък), както и продукти от iStone.

Препоръчителните цветове са бяло, сиво и черно, с плавни линии и прост, елегантен и практичен дизайн. Органичното е не от вчера на мода и чрез него ще постигнете успокояващо убежище за душата си в банята. Една от най-добрите идеи за баня в това отношение е дизайн с малки камъчета. Те са подът на душ кабината и вертикалната колона на душа. И ще ви връщат много дълго време към топлината на плажа. 

Металът също не губи популярност, когато се търсят идеи за баня откъм интериор. Златните метали предлагат блясък и контрастират на естествените материали. Те отразяват красиво светлината и придават стил, особено тези с матов или сатенен оттенък. Металните аксесоари са друга модерна тенденция с елегантно завръщане към естетиката на 1970-те години.

Това, което обаче ще впечатли всеки, е специфична комбинация от метал и камък. Става въпрос за мини водопад в банята. Нека си признаем - повече от нас си мечтаят да се изкъпят във водопад в някой тропически рай, а някои и са го правили. Комбинация от неравна каменна стена и хоризонтален широк душ ще ви осигури такъв водопад в домашни условия. 

Минахме през камък и метал, за да стигнем до дървото. Модерните покриващи материали могат наистина да го запечатат за дълги години, така че влагата да не е проблем. И това, което в миналото е било табу, вече да бъде облечено в живот като различни идеи за баня. Дървото най-често се използва за под или за покритие на стените, но може да бъде видяно и като плот за мивка, мебел за баня или просто като акцент около огледалото. Друг ключов момент е, че дървото може да се използва и за направата на ниска решетка за крака. Така въобще няма да усетите студенината на оригиналното покритие.

Хидромасажът е новият акцент

Да, водният масаж вече е напълно достъпен и е част от най-новаторските идеи за баня в модерен стил. Можете да си подарите хидромасажни душ панели с голяма душ глава и отделен подвижен душ. Това ще ви даде по-луксозно и съживяващо усещане в банята, с доста елегантен външен вид.

Напълно според бюджета си може да добавите и цели хидромасажни душ кабини, както и джакузи / хидромасажни вани. Така ще придадете доста съвременни нюанси на своето мокро помещение. Да не говорим колко помага да се отърсите от всички тревоги на днешния свят, привнесени отвън вътре в дома ви.

Най-новото откъм дизайн

В началото споменахме, че прекарваме все повече време в банята. Цифрите показват, че мъжете това времето е средно 23 минути на ден, а при жените - по около 29 минути. Това прави по около 420 дни от живота ни. Тоест, наистина би трябвало да изпълним пространството със стил и красота.

Сега на почит е правилната геометрия в архитектурните и структурните детайли в мокрото помещение. Модерната нотка е търсенето на 3D дълбочина. Индустриалният стил все повече нашумява. Всичко се основава на правите и дълги линии, с доста акценти откъм огледала, неръждаема стомана, отсенки на черно, бяло, сиво и неутрални цветове. В модерната баня царува простотата чрез минимализъм. 

И поръчвайте в един цвят или в един тон, както вече писахме. Не толкова функционалните елементи нека останат скрити за окото. Уютът също не е на заден план и можете да го постигнете с подходящите постелки за баня.

Ясно е, че всеки човек има собствени идеи, но нищо не пречи да разгледате и реализирани чужди такива. Например тази малка дълга баня е облицована в шестоъгълни плочки - все едно извадени от медна пита. Първо, че е наистина сладко и необичайно, второ - това я кара да изглежда по-широка. Златистите кранове добавят допълнително към усещането. При хексагоналните плочки обаче много трябва да внимавате в цветовете. Иначе рискувате добрите идеи за баня, които имате, да се превърнат в кичозен кошмар.

Душове близнаци, стъкло и вана в спалнята

Разбира се, ако имате много пространство и достатъчно висок бюджет, може да се включите с тенденцията за нещо тотално различно. Една от най-хитрите идеи за баня и за душове близнаци. Защо да чакате половинката да свърши с душа, при положение, че може да се къпете заедно? Трябва ви само малко повече пространство - така че да не се пръскате твърде много и два душа (в идеалния вариант ще са вързани и към два различни щранга, за да не си взимате взаимно топлата вода).

На сцената се завръща и вечният фаворит - вана в спалнята. Тази идея не е нова, нов е дизайнът, свързан с нея. Нуждаете се от голямо пространство без прегради и без особено много неща в него. Така изчистената вана наистина ще заеме полагащото ѝ се място в центъра на вниманието. Разбира се, това не важи за тоалетната, която все пак си изисква своето пространство.

Друг вариант на горната идея и да разделите спалнята и банята със стъклена плъзгаща се врата. Първо, че така се пести място, второ - подобно отворено пространство изглежда много по-голямо. 

Всъщност сред новите тенденции е и все по-широката употреба на стъкло. По-големи стъклени стени и прозорци, или стени от стъклени тухлички вместо традиционните душ кабини. Най-новият хит за къща извън големия град е стъклен прозорец само над душа или ваната. Който става особено романтичен, когато небето се обсипе със звезди.

ИДЕИ ЗА БАНЯ В ТРАДИЦИОНЕН СТИЛ 2022

Традиционният стил си остава вечна класика, когато търсим идеи за баня. Викторианският и френският шик може да бъде срещнати днес в баните и на най-богатите и напредничави хора. Каквото и да имате наум, разгледайте нашите продукти и сме сигурни: ще се вдъхновите и ще вземете точния избор.

Висящи / конзолни шкафове за баня

При все че изчистените линии на различните висящи / конзолни шкафове за баня клонят наглед към съвременния стил, днес царува универсалността. Висящите шкафове идват във всякакви конфигурации. Има както пълни комплекти с плот, умивалник и място за складиране, така и разделени на части.

Вторият вариант позволява да откриете идеалната аранжировка и разположение в пространството и да не се ограничавате само около водопроводните тръби. Може да поставяте шкафовете по-наляво или по-надясно, по-високо или по-ниско. Конзолните шкафове са чисти и проветриви, а и не приличат на голям тежък сандък на пода. Да не говорим, че с тях ще ви е и по-лесно да почиствате.

Свободностоящи вани

Пандемията съвсем увеличи желанието на собствениците на домове да си почиват и да се отпускат зад стените на своята крепост. Неслучайно и хит като идеи за баня с традиционен стил са простичките наглед свободностоящи вани. Доказва го и едно изследване, според което те са по-популярни в сравнение с други видове вани. Особено ако са в бяло и ако са по-малки. По-малките освен това се пълнят по-бързо и не изискват голямо количество вода. Т.е. с тях пестите както време, така и пари.

По-топли цветове

Тенденцията за традиционни бани е за трептящи и топли цветове – идеалното съчетание за стаята, където започва и свършва денят ви. Тези нюанси ще създадат неповторимо усещане за домашен уют и гостоприемство. Оранжевото и червено-оранжевото са хитови, дори в теракота изпълнение. Още повече с добра аранжировка може да се направи стил “испанска вила” или мароканска архитектура, което със сигурност ще разнообрази интериора на банята. Чисто зелено (и то във всякакви нюанси) или комбинация жълто-зелено също се очертава като популярен вариант. Разбира се, без да пропускаме и съчетанието им с класическото бяло.

Големи плочи вместо малки плочки

Първоначално големите плочи се използваха за скъпи апартаменти и обществени пространства. Сега обаче те са много по-достъпни и предпочитани. Още повече, ако с големите панели се облицова пространството само около душа, то ще изпъква като акцент. Пък и е много по-лесно да сложиш 10 големи плочи вместо 50 малки, нали?

НАВЛИЗАНЕТО НА ТЕХНОЛОГИЯТА В ИДЕИТЕ ЗА БАНЯ

Тя така или иначе е навсякъде около нас, така че не трябва да се учудвате на панелите, които контролират разни неща из банята. Дали става въпрос за осветление, музика, климатик, вентилатор или бойлер - технологията е тук. Тя е дори и зад нагреваемите тръби за кърпи, които се управляват дистанционно. Само не забравяйте, че панелът, чрез който се контролират процесите, трябва да е водонепропусклив. 

ЗА ФИНАЛ

Това са най-новите тенденции откъм идеи за баня за 2022 година. И модерният, и класическият стил мокри помещения вече могат да бъдат превърнати в най-любимата стая от целия ви дом. Надяваме се и вярваме, че нашите експертни съвети ще ви помогнат за това. Освен това сме убедени в друго важно нещо: че продуктите ни съответстват на вашия бюджет. Затова поръчайте още сега бързо и лесно своето ново обзавеждане за баня от Баня Дом. Крайно време е да влезете в банята на своите мечти и ние ще ви въведем в нея.

Блог

Блог

Най-вдъхновяващите идеи за баня 2022

Най-Вдъхновяващите Идеи за Баня 2021 | Баня Дом

Почерпете от най-вдъхновяващите и практични идеи за баня за 2021 г. в модерен и традиционен стил. Създайте истински шедьовър с предложенията на Баня Дом. Почерпете от най-вдъхновяващите и практични идеи за баня за 2021 г. в модерен и традиционен стил. Създайте истински шедьовър с предложенията на Баня Дом. 2021-10-25T18:27:06+03:00 Най-вдъхновяващите идеи за баня 2022

<p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ние, модерните хора, прекарваме все повече време в банята. И раждаме все повече идеи точно в това помещение. Ще обясним по-надолу защо. Но също така ще ви дадем някои идеи за баня - за това как да я превърнем в още по-вдъхновяващо и красиво място.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ние от Баня Дом ще подскажем и как да изберете точното </span><a href="https://baniadom.com/"><span style="font-weight: 400;">обзавеждане за баня</span></a><span style="font-weight: 400;">. Няма значение дали тя е традиционна, или пък модерна, дали е малка или голяма &ndash; ще ви покажем най-новите тенденции. И всичко това съчетано с идеи за баня при оптимално ниски цени - за да не изтичат изработените с толкова труд пари в мръсния канал.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И така - защо прекарваме повече време в банята? Защото там имаме спокойствие и усамотение, което иначе рядко получаваме във все по-забързаното всекидневие. А и да си признаем - благодарние на разнообразните идеи за баня, това помещение е в пъти по-добро от външната баня, която хората са използвали само преди 2-3 поколения. Това спокойствие и усамотение всъщност води и до вдъхновение. Според изследване на психолога Рон Фрийдман </span><a href="https://www.businessinsider.com/why-people-get-their-best-ideas-in-the-shower-2016-1" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-weight: 400;">72% от хората получават отлични идеи под душа</span></a><span style="font-weight: 400;">. &ldquo;Спокойствието и лишената от предразсъдъци обстановка в банята позволява на съзнанието свобода. Позволява му да бъде по-отворено за мечти и изразяване на вътрешни усещания&rdquo;, казва Фрийдман. Списъкът с хора, родили велики идеи в банята е безкраен. Е, не всеки може да се нареди до Архимед, но нашите идеи за баня със сигурност си заслужават излятата вода.</span></p> <p><a href="https://baniadom.cloudcart.net/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></span></a></p> <h2><b>ИДЕИ ЗА БАНЯ В МОДЕРЕН СТИЛ 2022</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Има множество идеи за баня в модерен стил, които да я превърнат в максимално изчистена откъм дизайн. Едновременно с това и във възможно най-удобна за ползване. Ще ви предложим няколко трика, за да имате чудесно изживяване в банята. Вижте и най-новите тенденции откъм интериорен дизайн.</span></p> <h3><b>Не прекалявайте с различните цветове</b></h3> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/cvetove-za-banya-6176c967a6605.jpg" /></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нашият съвет е да се придържате към възможно най-малко на брой цветове. И нека те са все в един спектър на палитрата. Това е един от ключовете откъм идеи за баня в модерен стил, ако искате да ѝ придадете висока класа. Отгоре на това ви и улеснява живота и се връзва отлично с вашия бюджет, сравнено с други варианти.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">От пода и стените до различните </span><a href="https://baniadom.com/category/aksesoari-za-banya"><span style="font-weight: 400;">аксесоари за баня</span></a><span style="font-weight: 400;"> &ndash; т.нар. монохроматичен дизайн придава ултра шик усещане за мокрото помещение. (Дори и тоалетната да е доста видима.) Също така се създават акценти из цялата стая. Залагането на един основен цвят ще ви позволи да се заиграете с различни елементи и материали, да създадете илюзията за огромно пространство. Този подход е идеален според нас и се надяваме и вие да го прегърнете.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ясно е, че бялото е класическият цвят, но не го подценявайте. Бялото има огромното предимство, че има безброй елементи в бяло. А и ако под, стени и таван са в един цвят, душът просто изчезва някъде в далечината.&nbsp;</span></p> <h3><b>Модерните материали: камъкът се завръща</b></h3> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/kamyk-v-banyata.jpg" /></p> <p><span style="font-weight: 400;">2021 година отбелязва завръщането на естествените материали, сред които камъкът е начело. През 2022-а няма да е по-различно. Това важи не само за пода и стените, а и за умивалници и плотове. Затова прегледайте предложенията на Баня Дом и Интер Керамик за </span><a href="https://baniadom.com/category/produkti-ot-estestveni-materiali-kamak-2"><span style="font-weight: 400;">продукти от естествени материали (камък</span></a><span style="font-weight: 400;">), както и </span><a href="https://baniadom.com/category/produkti-ot-istone"><span style="font-weight: 400;">продукти от iStone</span></a><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Препоръчителните цветове са бяло, сиво и черно, с плавни линии и прост, елегантен и практичен дизайн. Органичното е не от вчера на мода и чрез него ще постигнете успокояващо убежище за душата си в банята. Една от най-добрите идеи за баня в това отношение е дизайн с малки камъчета. Те са подът на душ кабината и вертикалната колона на душа. И ще ви връщат много дълго време към топлината на плажа.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Металът също не губи популярност, когато се търсят идеи за баня откъм интериор. Златните метали предлагат блясък и контрастират на естествените материали. Те отразяват красиво светлината и придават стил, особено тези с матов или сатенен оттенък. Металните аксесоари са друга модерна тенденция с елегантно завръщане към естетиката на 1970-те години.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това, което обаче ще впечатли всеки, е специфична комбинация от метал и камък. Става въпрос за мини водопад в банята. Нека си признаем - повече от нас си мечтаят да се изкъпят във водопад в някой тропически рай, а някои и са го правили. Комбинация от неравна каменна стена и хоризонтален широк душ ще ви осигури такъв водопад в домашни условия.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Минахме през камък и метал, за да стигнем до дървото. Модерните покриващи материали могат наистина да го запечатат за дълги години, така че влагата да не е проблем. И това, което в миналото е било табу, вече да бъде облечено в живот като различни идеи за баня. Дървото най-често се използва за под или за покритие на стените, но може да бъде видяно и като плот за мивка, мебел за баня или просто като акцент около огледалото. Друг ключов момент е, че дървото може да се използва и за направата на ниска решетка за крака. Така въобще няма да усетите студенината на оригиналното покритие. </span></p> <h3><strong>Хидромасажът е новият акцент</strong></h3> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/hidromasazhni-vani.jpg" /></strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Да, водният масаж вече е напълно достъпен и е част от най-новаторските идеи за баня в модерен стил. Можете да си подарите </span><a href="https://baniadom.com/category/hidromasazhni-dush-paneli"><span style="font-weight: 400;">хидромасажни душ панели</span></a><span style="font-weight: 400;"> с голяма душ глава и отделен подвижен душ. Това ще ви даде по-луксозно и съживяващо усещане в банята, с доста елегантен външен вид.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Напълно според бюджета си може да добавите и цели </span><a href="https://baniadom.com/category/hidromasazhni-dush-kabini"><span style="font-weight: 400;">хидромасажни душ кабини</span></a><span style="font-weight: 400;">, както и </span><a href="https://baniadom.com/category/dzhakuzi-hidromasazhni-vani"><span style="font-weight: 400;">джакузи / хидромасажни вани</span></a><span style="font-weight: 400;">. Така ще придадете доста съвременни нюанси на своето мокро помещение. Да не говорим колко помага да се отърсите от всички тревоги на днешния свят, привнесени отвън вътре в дома ви.</span></p> <h3><b>Най-новото откъм дизайн</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">В началото споменахме, че прекарваме все повече време в банята. Цифрите показват, че мъжете това времето е средно 23 минути на ден, а при жените - по около 29 минути. Това прави по около 420 дни от живота ни. Тоест, наистина би трябвало да изпълним пространството със стил и красота.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сега на почит е правилната геометрия в архитектурните и структурните детайли в мокрото помещение. Модерната нотка е търсенето на 3D дълбочина. Индустриалният стил все повече нашумява. Всичко се основава на правите и дълги линии, с доста акценти откъм огледала, неръждаема стомана, отсенки на черно, бяло, сиво и неутрални цветове. В модерната баня царува простотата чрез минимализъм.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/dizain-na-banya.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И поръчвайте в един цвят или в един тон, както вече писахме. Не толкова функционалните елементи нека останат скрити за окото. Уютът също не е на заден план и можете да го постигнете с подходящите </span><a href="https://baniadom.com/category/postelki-za-banya"><span style="font-weight: 400;">постелки за баня</span></a><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ясно е, че всеки човек има собствени идеи, но нищо не пречи да разгледате и реализирани чужди такива. Например тази малка дълга баня е облицована в шестоъгълни плочки - все едно извадени от медна пита. Първо, че е наистина сладко и необичайно, второ - това я кара да изглежда по-широка. Златистите кранове добавят допълнително към усещането. При хексагоналните плочки обаче много трябва да внимавате в цветовете. Иначе рискувате добрите идеи за баня, които имате, да се превърнат в кичозен кошмар. </span></p> <h3><strong>Душове близнаци, стъкло и вана в спалнята</strong></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/idei-za-banya.jpg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се, ако имате много пространство и достатъчно висок бюджет, може да се включите с тенденцията за нещо тотално различно. Една от най-хитрите идеи за баня и за душове близнаци. Защо да чакате половинката да свърши с душа, при положение, че може да се къпете заедно? Трябва ви само малко повече пространство - така че да не се пръскате твърде много и два душа (в идеалния вариант ще са вързани и към два различни щранга, за да не си взимате взаимно топлата вода).</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">На сцената се завръща и вечният фаворит - вана в спалнята. Тази идея не е нова, нов е дизайнът, свързан с нея. Нуждаете се от голямо пространство без прегради и без особено много неща в него. Така изчистената вана наистина ще заеме полагащото ѝ се място в центъра на вниманието. Разбира се, това не важи за тоалетната, която все пак си изисква своето пространство.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друг вариант на горната идея и да разделите спалнята и банята със стъклена плъзгаща се врата. Първо, че така се пести място, второ - подобно отворено пространство изглежда много по-голямо.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всъщност сред новите тенденции е и все по-широката употреба на стъкло. По-големи стъклени стени и прозорци, или стени от стъклени тухлички вместо традиционните душ кабини. Най-новият хит за къща извън големия град е стъклен прозорец само над душа или ваната. Който става особено романтичен, когато небето се обсипе със звезди.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://baniadom.cloudcart.net/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></span></a></span></p> <h2><b>ИДЕИ ЗА БАНЯ В ТРАДИЦИОНЕН СТИЛ 2022</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Традиционният стил си остава вечна класика, когато търсим идеи за баня. Викторианският и френският шик може да бъде срещнати днес в баните и на най-богатите и напредничави хора. Каквото и да имате наум, разгледайте нашите продукти и сме сигурни: ще се вдъхновите и ще вземете точния избор.</span></p> <h3><b>Висящи / конзолни шкафове за баня</b></h3> <p><b><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/visyashti-i-konzolni-shkafove-za-banya.jpg" /></b></p> <p><span style="font-weight: 400;">При все че изчистените линии на различните </span><a href="https://baniadom.com/category/visyashti-konzolni-shkafove-za-banya"><span style="font-weight: 400;">висящи / конзолни шкафове за баня</span></a><span style="font-weight: 400;"> клонят наглед към съвременния стил, днес царува универсалността. Висящите шкафове идват във всякакви конфигурации. Има както пълни комплекти с плот, умивалник и място за складиране, така и разделени на части.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Вторият вариант позволява да откриете идеалната аранжировка и разположение в пространството и да не се ограничавате само около водопроводните тръби. Може да поставяте шкафовете по-наляво или по-надясно, по-високо или по-ниско. Конзолните шкафове са чисти и проветриви, а и не приличат на голям тежък сандък на пода. Да не говорим, че с тях ще ви е и по-лесно да почиствате.</span></p> <h3><b>Свободностоящи вани</b></h3> <p><b><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/svobodnostoyashti-vani-1.jpg" /></b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пандемията съвсем увеличи желанието на собствениците на домове да си почиват и да се отпускат зад стените на своята крепост. Неслучайно и хит като идеи за баня с традиционен стил са простичките наглед </span><a href="https://baniadom.com/category/svobodnostoyashti-vani"><span style="font-weight: 400;">свободностоящи вани</span></a><span style="font-weight: 400;">. Доказва го и едно изследване, според което те са по-популярни в сравнение с други видове вани. Особено ако са в бяло и ако са по-малки. По-малките освен това се пълнят по-бързо и не изискват голямо количество вода. Т.е. с тях пестите както време</span>, така и пари.</p> <h3><b>По-топли цветове</b></h3> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/topli-cvetove-v-banyata.jpg" /></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тенденцията за традиционни бани е за трептящи и топли цветове &ndash; идеалното съчетание за стаята, където започва и свършва денят ви. Тези нюанси ще създадат неповторимо усещане за домашен уют и гостоприемство. Оранжевото и червено-оранжевото са хитови, дори в теракота изпълнение. Още повече с добра аранжировка може да се направи стил &ldquo;испанска вила&rdquo; или мароканска архитектура, което със сигурност ще разнообрази интериора на банята. Чисто зелено (и то във всякакви нюанси) или комбинация жълто-зелено също се очертава като популярен вариант. Разбира се, без да пропускаме и съчетанието им с класическото бяло.</span></p> <h3><strong>Големи плочи вместо малки плочки</strong></h3> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/golemi-plochki-za-banya.jpg" /></p> <p><strong><span style="font-weight: 400;">Първоначално големите плочи се използваха за скъпи апартаменти и обществени пространства. Сега обаче те са много по-достъпни и предпочитани. Още повече, ако с големите панели се облицова пространството само около душа, то ще изпъква като акцент. Пък и е много по-лесно да сложиш 10 големи плочи вместо 50 малки, нали?</span></strong></p> <h2><strong>НАВЛИЗАНЕТО НА ТЕХНОЛОГИЯТА В ИДЕИТЕ ЗА БАНЯ</strong></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Тя така или иначе е навсякъде около нас, така че не трябва да се учудвате на панелите, които контролират разни неща из банята. Дали става въпрос за осветление, музика, климатик, вентилатор или бойлер - технологията е тук. Тя е дори и зад нагреваемите тръби за кърпи, които се управляват дистанционно. Само не забравяйте, че панелът, чрез който се контролират процесите, трябва да е водонепропусклив.&nbsp;</span></p> <h2><b>ЗА ФИНАЛ</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Това са най-новите тенденции откъм идеи за баня за 2022 година. И модерният, и класическият стил мокри помещения вече могат да бъдат превърнати в най-любимата стая от целия ви дом. Надяваме се и вярваме, че нашите експертни съвети ще ви помогнат за това. Освен това сме убедени в друго важно нещо: че продуктите ни съответстват на вашия бюджет. Затова поръчайте още сега бързо и лесно своето ново </span><a href="https://baniadom.com/"><span style="font-weight: 400;">обзавеждане за баня</span></a><span style="font-weight: 400;"> от Баня Дом. Крайно време е да влезете в банята на своите мечти и ние ще ви въведем в нея.</span></p> <p><a href="https://baniadom.cloudcart.net/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></span></a></p>

,
Сравнение на продукти