За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню
Предимства и недостатъци на душ кабините

30.03.2022 12:01:49

Предимства и недостатъци на душ кабините

Всекидневният душ понякога може да не е толкова освежаващо и зареждащо изживяване. Само си представете - местене на коша с пране, прибиране на кърпи, после обиране на влага и прочие “забавления”. Които със сигурност не съвпадат с идеята, че душът всъщност е домашен водопад. 

А проблемът може да бъде решен с една проста душ кабина. И то срещу съвсем достъпна сума. Ще спестите пространство, ще запазите помещението сухо и ще избегнете риска от опасно подхлъзване. А в добавка получавате уединението и възможност да се поглезите с парна или хидромасажна душ кабина. Така ще постигнете направо СПА лукс. Да, по-скъпо е, но ще отпуснете тялото и душата, ще подобрите кръвообращението и ще изхвърлите токсини.  

Подбирането на точната душ кабина е ключово за това да се чувствате добре в банята. За да може душът наистина да е просто,но заслужено удоволствие. Ето защо сме насреща да ви помогнем със съвършеното обзавеждане за баня.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Как да изберем най-подходяща душ кабина

Защо ви трябва душ кабина

Защото е в пъти по-функционално от нормален душ. Защото спира пръските и не трябва постоянно да мислите какво ще намокрите. И защото е много по-красиво и стилно от пластмасова душ завеса. Ето още няколко причини да си вземете душ кабина

  • Лесно почистване - повърхностите са плоски, а ъглите са малко. Това означава по-малко задържане на мръсно и по-малко шанс за образуване на мухъл. А и колкото по-малко влага се пръска навсякъде, толкова по-добре за банята като цяло.
  • Размерът няма значение - душ кабините са подходящи и за малки, и за големи бани. И то без значение дали формата е обикновена или не. 
  • Осигурява лично пространство в баня, която може да споделяте. Тоест, единият се къпе, другият си мие зъбите и обратно. И после излизате заедно. 
  • По-топло е. В тези времена, в които газ, ток и всичко поскъпва, малко повече топлина е добре дошла. Душ кабината я осигурява, защото топлината от топлата вода не се разсейва толкова бързо.
  • Евтино е. Едно време не беше така, но сега е различно. Имаме душ кабини, чиято цена започва от 160 лв. - та това е семейно излизане с вечеря в ресторант. А има и промоции, които свалят до 20% от цената на по-луксозните душ кабини.

Как да си изберете душ кабина

Преди да си харесате душ кабина, трябва да вземете предвид много фактори. Разбира се, започваме с бюджета. По-евтините душ кабини залагат на повече пластмаса, а по-скъпите разчитат на керамика, стъкло и неръждаем метал. 

След това идват размерите на банята - не ви трябва душ кабина, която не се събира в мокрото помещение, нали? Преценете внимателно пространството, с което разполагате. И знайте, че при ремонт на баня най-скъпо и времеотнемащо е слагане на нови тръби. Ако може да не го правите - не го правете.

После идват оборудване, дизайн и комбинацията между цена и качество. Предполага се, че ще използвате новата си баня дълго време, така че може да си позволите да вложите малко повече средства в нея. Освен това, както вече споменахме, всекидневният душ е заслужена глезотия. Добре е да да се постараете изживяването да е на ниво. 

Не трябва и да забравяте кой ще използва кабината - ако в нея ще влиза човек с по-големи габарити не е ок да го вкарвате в размер 80x80. Децата пък предпочитат вани (а те въобще не се подходящи за възрастни хора или такива със затруднени движения). Помислете също така дали искате по-малко или повече функции, дали искате да пестите вода и да пазите природата или ще разхищавате на воля.

Ако разполагате с малка баня, със сигурност трябва да погледнете овална душ кабина - тя се разполага в ъгъла и спестява доста място. А вие наистина трябва да прецените всеки сантиметър. Още повече ъглите принципно не се използват и само объркват интериорните решения. Ако нямате много пространство, трябва да се насочите към плъзгащи се или сгъващите се врати. Те също спестяват пространство. 

Друго хитро решение е да използвате прозрачни стъкла. Те осигуряват визуална лекота и банята не изглежда претрупана.

При голямата баня е много по-лесно - може да експериментирате и да се забавлявате. Разбира се, пак е по-лесно, ако душ кабината е в ъгъла. Тук може да гледате и врати на панти, защото ще има място да се отварят. Но пък може пантите да ръждясат. Същото важи и за рамките на вратите. Тези с рамки са принципно по-евтини, но след време рамките може да ръждясат. Изцяло стъклените са по-скъпи, но са по-елегантни и по-лесни за поддържане. 

Какви душ кабини ще ви предложим

Знаем, че е объркващо, когато човек има голям избор. А при нас го има - огромен брой и разнообразие. Обикновени душ кабини, хидромасажни душ кабини, парни, за стена, овални, правоъгълни или квадратни. Като размери също има сериозен избор - от най-популярните 80х80 и 90х90 до 118/160 например.

Предлагаме модели с отваряеми или плъзгащи се врати. Имаме модели с матирани стъкла, ако искате повече уединение или с прозрачни стъкла за по-палавите. Също така предлагаме модели, които се закрепят за пода, за стените или дори за тавана. Хидромасажните и парните са за почитателите на съчетаването на добрата хигиена и здравословните процедури. 

Имаме по-евтини и по-скъпи, по-прости и по-луксозни - при нас ще откриете каквото ви трябва.

Няколко съвета за по-малко проблеми

Всички е решено, изборът е направен и вече имате душ кабина? Е, тогава ни позволете да ви дадем един безценен съвет - викнете си майстор за монтиране. По-лесно е, пести време и намалява шанса за проблеми, ако нещо объркате. Ако ще се пробвате сами - при монтаж на душ кабина изводите за топла и студена вода трябва да са близо до ъгъла при връзката с водопровода. 

Когато вече сте направили монтажа, обърнете внимание и на почистването. Специалистите съветват поне веднъж на две седмици да отстранявате мръсотията от своята душ кабина, дори и от най-малките ъгълчета. За стъклата е най-лесно да използвате специални инструменти с гумиран елемент, който отстранява пръските само с едно движение. Хубаво е да използвате и подходящи препарати. Мухълът дебне, дори и да не го виждате. 

Защо да изберете Баня Дом

При нас се крият отговорите на всичките ви търсения - ние осигуряваме най-прекия път към мечтата за вашата баня. При това на възможно най-изгодните цени. Тоест пестим и времето, и парите ви. 

Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща. Предлаганите от нас артикули за обзавеждане за баня са с изумително съотношение качество – цена и със сигурни гаранции. Продукти, направени от качествени материали. Затова си харесайте душ кабина от нас и се насладете на изживяването в новата си баня. Ние можем да задоволим вкуса и на най-претенциозните. Това вече не е лукс, това е достъпен път към идеалния душ. При това със собствен стил.

Блог

Блог

Предимства и недостатъци на душ кабините

Предимства и недостатъци на душ кабините | Баня Дом

Всекидневният душ понякога може да не е толкова освежаващо и зареждащо изживяване. Само си представете - местене на коша с пране, прибиране на кърпи, после Всекидневният душ понякога може да не е толкова освежаващо и зареждащо изживяване. Само си представете - местене на коша с пране, прибиране на кърпи, после 2022-04-06T15:57:42+03:00 Предимства и недостатъци на душ кабините

<p><span style="font-weight: 400;">Всекидневният душ понякога може да не е толкова освежаващо и зареждащо изживяване. Само си представете - местене на коша с пране, прибиране на кърпи, после обиране на влага и прочие &ldquo;забавления&rdquo;. Които със сигурност не съвпадат с идеята, че душът всъщност е домашен водопад.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А проблемът може да бъде решен с една проста <strong><a href="https://baniadom.com/category/dush-kabini" target="_blank" rel="noopener">душ кабина</a></strong>. И то срещу съвсем достъпна сума. Ще спестите пространство, ще запазите помещението сухо и ще избегнете риска от опасно подхлъзване. А в добавка получавате уединението и възможност да се поглезите с парна или <a href="https://baniadom.com/category/hidromasazhni-dush-kabini" target="_blank" rel="noopener"><strong>хидромасажна душ кабина</strong></a>. Така ще постигнете направо СПА лукс. Да, по-скъпо е, но ще отпуснете тялото и душата, ще подобрите кръвообращението и ще изхвърлите токсини.&nbsp;&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Подбирането на точната душ кабина е ключово за това да се чувствате добре в банята. За да може душът наистина да е просто,но заслужено удоволствие. Ето защо сме насреща да ви помогнем със съвършеното </span>обзавеждане за баня<span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><strong>ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:</strong>&nbsp;<a href="https://baniadom.com/article/kak-da-izberem-nay-podhodyashta-dush-kabina" target="_blank" rel="noopener">Как да изберем най-подходяща душ кабина</a></span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо ви трябва душ кабина</span></h2> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/dush-kabini-inter-ceramic-62441d2b6d49e.jpeg" width="1472" height="1471" /></p> <p><span style="font-weight: 400;">Защото е в пъти по-функционално от нормален душ. Защото спира пръските и не трябва постоянно да мислите какво ще намокрите. И защото е много по-красиво и стилно от пластмасова душ завеса. Ето още няколко причини да си вземете душ кабина</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Лесно почистване</strong> - повърхностите са плоски, а ъглите са малко. Това означава по-малко задържане на мръсно и по-малко шанс за образуване на мухъл. А и колкото по-малко влага се пръска навсякъде, толкова по-добре за банята като цяло.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Размерът няма значение</strong> - душ кабините са подходящи и за малки, и за големи бани. И то без значение дали формата е обикновена или не.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Осигурява лично пространство в баня, която може да споделяте.</strong> Тоест, единият се къпе, другият си мие зъбите и обратно. И после излизате заедно.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>По-топло е.</strong> В тези времена, в които газ, ток и всичко поскъпва, малко повече топлина е добре дошла. Душ кабината я осигурява, защото топлината от топлата вода не се разсейва толкова бързо.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;"><strong>Евтино е.</strong> Едно време не беше така, но сега е различно. Имаме душ кабини, чиято цена започва от 160 лв. - та това е семейно излизане с вечеря в ресторант. А има и промоции, които свалят до 20% от цената на по-луксозните душ кабини.</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Как да си изберете душ кабина</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Преди да си харесате душ кабина, трябва да вземете предвид много фактори. Разбира се, започваме с бюджета. По-евтините душ кабини залагат на повече пластмаса, а по-скъпите разчитат на керамика, стъкло и неръждаем метал.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">След това идват размерите на банята - не ви трябва душ кабина, която не се събира в мокрото помещение, нали? Преценете внимателно пространството, с което разполагате. И знайте, че при ремонт на баня най-скъпо и времеотнемащо е слагане на нови тръби. Ако може да не го правите - не го правете.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">После идват оборудване, дизайн и комбинацията между цена и качество. Предполага се, че ще използвате новата си баня дълго време, така че може да си позволите да вложите малко повече средства в нея. Освен това, както вече споменахме, всекидневният душ е заслужена глезотия. Добре е да да се постараете изживяването да е на ниво.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Не трябва и да забравяте кой ще използва кабината - ако в нея ще влиза човек с по-големи габарити не е ок да го вкарвате в размер 80x80. Децата пък предпочитат вани (а те въобще не се подходящи за възрастни хора или такива със затруднени движения). Помислете също така дали искате по-малко или повече функции, дали искате да пестите вода и да пазите природата или ще разхищавате на воля.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако разполагате с малка баня, със сигурност трябва да погледнете овална душ кабина - тя се разполага в ъгъла и спестява доста място. А вие наистина трябва да прецените всеки сантиметър. Още повече ъглите принципно не се използват и само объркват интериорните решения. Ако нямате много пространство, трябва да се насочите към плъзгащи се или сгъващите се врати. Те също спестяват пространство.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друго хитро решение е да използвате прозрачни стъкла. Те осигуряват визуална лекота и банята не изглежда претрупана.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">При голямата баня е много по-лесно - може да експериментирате и да се забавлявате. Разбира се, пак е по-лесно, ако душ кабината е в ъгъла. Тук може да гледате и врати на панти, защото ще има място да се отварят. Но пък може пантите да ръждясат. Същото важи и за рамките на вратите. Тези с рамки са принципно по-евтини, но след време рамките може да ръждясат. Изцяло стъклените са по-скъпи, но са по-елегантни и по-лесни за поддържане.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Какви душ кабини ще ви предложим</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/hidromasajna-dush-kabina-inter-ceramic.jpeg" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Знаем, че е объркващо, когато човек има голям избор. А при нас го има - огромен брой и разнообразие. Обикновени душ кабини, хидромасажни душ кабини, парни, за стена, овални, правоъгълни или квадратни. Като размери също има сериозен избор - от най-популярните 80х80 и 90х90 до 118/160 например.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предлагаме модели с отваряеми или плъзгащи се врати. Имаме модели с матирани стъкла, ако искате повече уединение или с прозрачни стъкла за по-палавите. Също така предлагаме модели, които се закрепят за пода, за стените или дори за тавана. Хидромасажните и парните са за почитателите на съчетаването на добрата хигиена и здравословните процедури.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Имаме по-евтини и по-скъпи, по-прости и по-луксозни - при нас ще откриете каквото ви трябва.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Няколко съвета за по-малко проблеми</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Всички е решено, изборът е направен и вече имате душ кабина? Е, тогава ни позволете да ви дадем един безценен съвет - викнете си майстор за монтиране. По-лесно е, пести време и намалява шанса за проблеми, ако нещо объркате. Ако ще се пробвате сами - при монтаж на душ кабина изводите за топла и студена вода трябва да са близо до ъгъла при връзката с водопровода.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Когато вече сте направили монтажа, обърнете внимание и на почистването. Специалистите съветват поне веднъж на две седмици да отстранявате мръсотията от своята душ кабина, дори и от най-малките ъгълчета. За стъклата е най-лесно да използвате специални инструменти с гумиран елемент, който отстранява пръските само с едно движение. Хубаво е да използвате и подходящи препарати. Мухълът дебне, дори и да не го виждате.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Защо да изберете Баня Дом</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">При нас се крият отговорите на всичките ви търсения - ние осигуряваме най-прекия път към мечтата за вашата баня. При това на възможно най-изгодните цени. Тоест пестим и времето, и парите ви.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Изключителното обслужване е друга наша сила - винаги сме насреща. Предлаганите от нас артикули за <a href="https://baniadom.com/"><strong>обзавеждане за баня</strong></a> са с изумително съотношение качество &ndash; цена и със сигурни гаранции. Продукти, направени от качествени материали. Затова си харесайте душ кабина от нас и се насладете на изживяването в новата си баня. Ние можем да задоволим вкуса и на най-претенциозните. Това вече не е лукс, това е достъпен път към идеалния душ. При това със собствен стил.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span><a href="https://baniadom.com/?utm_source=blog&amp;utm_medium=banner&amp;utm_campaign=in-content"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17865/files/image/blog-banner-baniadom.jpg" /></a></span></span></p>

Сравнение на продукти