За въпроси и запитвания:
0882 756 429

Меню
Меню

Общи условия

Последна промяна: 1.3.2021 г.

Общите условия определят отношенията между „Баня Дом“ ООД и потребителите/клиентите, ползващи сайта и онлайн магазина baniadom.com.

Използвайки тази интернет страница вие гарантирате, че сте навършили 18 години и се съгласявате с настоящите общи условия за ползване на уеб сайта. Моля да прочетете тези общи условия внимателно преди да използвате този уеб сайт и в случай, че имате въпроси, моля да се свържете с нас на 0882 756 429 или на [email protected]

Ако не сте съгласни с някои от условията, съдържащи се в настоящите общи условия вие не трябва да използвате този уеб сайт.

I. Идентификация

Уебсайтът на онлайн магазина baniadom.com се оперира, поддържа и ръководи от „Баня Дом“ ООД – търговско дружество, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията, с ЕИК 206147094. Седалището и адресът на дружеството е в гр. София, п.к. 1616, район „Витоша“, ж. к. „Бояна“, ул. „Свети Сава“ № 18. Търговското дружество е регистрирано по Закона за ДДС.

1. Данни за кореспонденция:

Пощенски адрес: гр. София, п.к. 1616, район „Витоша“, ж. к. „Бояна“, ул. „Свети Сава“ № 18.
Електронен адрес: [email protected]
Телефон за контакт: 0882 756 429

2. Банкова информация:

IBAN: BG61BPBI88981030342501
BIC/SWIFT: BPBIBGSF
При банка: „Юробанк България“ АД
Титуляр: „Баня Дом“ ООД

3. Регулатори

Упражняването на дейността на “Баня Дом” ООД се регулира от Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на личните данни, със следните данни:

Комисия за защита на потребителите:
уебсайт: www.kzp.bg;
тел.за контакт 0700 111 22
ел. адрес: [email protected]
адрес: гр. София, пл. Славейков, №4А, ет. 3, 4 и 6

Комисия за защита на личните данни:
уебсайт: www.cpdp.bg
тел. за контакт 02/91-53-518
ел. адрес: [email protected]
адрес: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

II. Условия за ползване

Banidom.com е онлайн магазин за продажба на стоки за обзавеждане за баня.

Публикуваната информация в banidom.com е общодостъпна и безплатна в интернет.
Всеки потребител, който използва уеб страницата banidom.com, се счита, че е съгласен и приема настоящите Общи условия.


Артикулите в онлайн магазина banidom.com следва да бъдат закупени от потребителите на обявените в български лева цени, приемайки Общите условия.

Отстъпките в онлайн магазина banidom.com не могат да се комбинират с други отстъпки и промоции.

III. Условия за пазаруване в baniadom.com


1. Работно време

Поръчки в онлайн магазина baniadom.com се приемат 24/7.

Нашите консултанти са със следното работно време:

Понеделник-Петък: От 9.00 до 17.00
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

2. Цени

Представените цени в онлайн магазина baniadom.com „Баня Дом“ ООД са валидни към момента на публикуването им в български лева. Онлайн магазина baniadom.com „Баня Дом“ ООД запазва правото си да променя цените на артикулите, които предлага, по всяко време без предварително предупреждение.

Всички обявени цени в baniadom.com са крайни клиентски цени, които включват всички такси и данъци (в цената е включен Данък Добавен Стойност - ДДС). Цената за доставка се изчислява отделно и съответно е посочена за всеки един артикул.

3. Начин на доставка и преглед на пратка

3.1. Опции за доставка

Доставка до собствен адрес чрез куриерска фирма “Спиди”
Доставка до офис на куриерска фирма “Спиди” (до 30 кг.)
Доставка до собствен адрес чрез куриерска фирма “Еконт”
Доставка до офис на куриерска фирма “Еконт” (до 30 кг.)

За повече информация относно “Общите условия” на куриерска фирма “Еконт” моля посетете https://www.econt.com/econt-express/common-terms

За повече информация относно “Общите условия” на куриерска фирма “Спиди” моля посетете https://www.speedy.bg/bg/terms-and-conditions

3.2. Срок на доставка

В зависимост от спецификата на поръчката, срокът за доставка може да варира от 1 до 5 дни (стига изделието да е произведено и налично). След завършване на вашата поръчка, екипът ни се ангажира да потвърди точния срок на доставка като предварително го съгласуваме с вас (преди да изпратим стоката) на посочения от вас телефон или e-mail.

В случаите когато даден продукт не е наличен на склад, екипът ни допълнително ще се свърже с вас, за да ви информира за нов ориентировъчен срок на доставка.

3.3. Цена за доставка

Цената за доставка зависи от обема и теглото на поръчаните артикули, условията на куриерската фирма, която сте избрали, както и от крайната дестинация до която те трябва да бъдат доставени. Преди завършване на всяка онлайн поръчка нашата системата автоматично изчислява и ви уведомява за цената за доставка. Цената за доставка се заплаща от клиента освен в случаите когато между търговец и клиент е постигната друга уговорка.

3.4. Преглед на пратка

Преглед на пратка е възможен за всяка една от нашите доставки. Вие имате възможност да прегледате пратката преди да извършите плащане, освен когато плащането е извършено предварително с дебитна или кредитна карта или по банков път. Ние препоръчваме на всеки потребител задължително да проверява получената стока, за да избегне връщане на объркана поръчка.

Опцията “Преглед на пратка” също така дава възможност на нашите клиенти да проверят получената от тях стока за евентуални следи от драскотини, удар или други видими повреди. В случай, че клиентът забележи видими повреди или липси по направената от него поръчка, има правото да я откаже и върне за наша сметка. Когато плащането е извършено предварително с дебитна или кредитна карта или по банков път, платената сума заедно с разходите за доставка се възстановява в срок от 14 дни, от датата на получаване на стоката.

В случай, че стоката бъде приета, то тя се смята за одобрена, като купувачът губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи.

Когато е избран метод на плащане с наложен платеж, купувачът е длъжен да направи преглед на стоката и съпътстващата я документация преди да я заплати на куриера. При плащане стойността на наложения платеж, закупената стока се счита за одобрена и клиентът губи правото си след приемането й да претендира, че получените артикули са с явни недостатъци или липси на аксесоари и на който и да е от изискваните от българското законодателство документи.

3.5. Документи към пратка

В случай, че в пратката не се съдържат необходимите към поръчката документи, моля да се свържете с нас на телефон 0882 756 429 или да ни пишете на e-mail: [email protected].

3.6. Форсмажорни обстоятелства

„Баня Дом“ ООД запазва правото си за предоговаряне на условията на доставка при наличие на форсмажорни обстоятелства или при непредвидени такива по вина на куриерската фирма, която извършва доставката.

3.7. Доставки извън територията на България

За доставки извън територията на Република България, моля да се свържете с нас на телефон 0882 756 429 или да ни пишете на e-mail: [email protected].

4. Методи на плащане


4.1. Наложен платеж (с Пощенски паричен превод)

При доставка на дадена поръчка клиентът заплаща дължимата сума на куриера, като сумата включва цена на закупената стока и цена за доставка на поръчката. Касовата бележка се издава на място от куриера, а фактурата се изпраща по електронен път. Това е признат от закона начин за плащане при дистанционна продажба, включително в Наредба 18 на НАП.

4.2. Плащане с дебитна или кредитна карта

При плащане с дебитна или кредитна карта клиентът заплаща цялата сума предварително. След като клиентът направи плащането неговата поръчка ще бъде обработена и изпратена без да се налага да плаща на куриера при получаване на стоката. Фактурата се изпраща по електронен път заедно с електронна касова бележка.

Всички онлайн транзакции направени чрез дебитна или кредитна карта се обработват чрез системата за онлайн плащания ePay. Защитата на информацията и данните на клиентите е основен приоритет на Ипей АД като оператор на системата еPay.bg. Дружеството прилага най-високите стандарти за информационна сигурност и използва най-съвременните методи и технологии за защита на клиентските данни.

За повече информация относно системата за онлайн плащания ePay моля посетете https://www.epay.bg/v3main/front

Поръчката се изпраща след като бъде получен превода.

4.3. Покупка на кредит с ТБИ Банк

Можете да закупите желаният от вас продукт на изплащане със срок и вноска желана по ваш избор с ТБИ Банк. За повече информация относно общите условия на ТБИ Банк за пазаруване на кредит моля посетете https://tbibank.bg/lichno-bankirane/potrebitelski-krediti/stokov-kredit

4.4. По банков път (авансово плащане)

В случаите когато дадена поръчка се плаща по банков път, то клиентът трябва да преведе пълният размер на сумата по фактура, издадена на клиента, под формата на паричен превод в банковата сметка на „Баня Дом“ ООД:

Титуляр: „Баня Дом“ ООД
IBAN: BG61BPBI88981030342501
BIC: BPBIBGSF
„Юробанк България“ АД (Пощенска Банка)
Основание на плащане: номер на поръчката

Поръчката се изпраща след като бъде получен превода.

5. Отказ и право на връщане при онлайн покупка до 14 дни

Без да дължите никакви обяснения защо искате да върнете закупената от вас стока, вие имате правото да се откажете от поръчаната стока в срок от 14 дни от получаването на артикулите, без да дължите обезщетение или неустойка с изключение на разходите предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП.

Съобразно условията по чл. 55 от ЗЗП при връщане на стока, то тя трябва да бъде неизползвана, в добър търговски вид, без да бъде увредена нейната опаковка и придружена с документи за покупка. Връщането на стока е за сметка на клиента, като сумата за върнатата стока следва да бъде възстановена в срок от 14 дни от датата на получаването. Разходите направени за доставка не подлежат на възстановяване. Доставчикът има право да отложи възcтaнoвявaнeтo нa заплатената сума дo пoлyчaвaнe нa cтoĸитe oбpaтнo или дoĸaтo нe бъдат пpeдcтaвени дoĸaзaтeлcтвa на Доставчика, чe cтоките са изпратени обратно, в зaвиcимocт oт тoвa, ĸoe oт двeтe cъбития e нacтъпилo пo-paнo.

На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП Доставчикът има право да възстанови на Ползвателя намалената стойност на закупената стока. Потребителят отговаря за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране. В този случай Доставчикът възстановява на Ползвателя намалената стойност на закупената стока.

Доставчикът има право да отбие от заплатената сума до 60% и да възстанови на Ползвателя остатъчната стойност, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена, нецялостна или липсваща опаковка/, когато стоката е със следи от износване или в непълния си комплект/липсващи аксесоари/.

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще ви възстановим плащанията, които сме получили от вас, събразно клаузите в настоящите общи условия, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 30 дни считано от датата, на която ни информирате за вашето решение за отказ от настоящия договор.  

 • В случай, че сумата е била заплатена с карта, сумата ще бъде възстановена по картата, от която Ползвателят е извършил плащането.
 • В случай, че сумата е била заплатена чрез банков превод по банков път, сумата ще бъде заплатена по посочена от Ползвателя лична банкова сметка. Доставчикът не носи отговорност за грешно посочена банкова сметка от Ползвателя.
 • В случай, че сумата е била заплатена при наложен платеж, сумата ще бъде заплатена по посочена от Ползвателя лична банкова сметкане. Доставчикът не носи отговорност за грешно посочена банкова сметка от Ползвателя.

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да не надвишат приблизително сумата за доставката или стандартната куриерска услуга.

Вие отговаряте за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

Доставчикът уведомява Ползвателя по e-mail за получаването на стоките обратно както и за извършеното възстановяване на заплатената сума.

Изпратите ни стоката за връщане на адрес:

 • С Еконт - гр. Бургас, ж.к. Лазур, офис на Еконт (срещу Руската гичназия) (до получател „Баня Дом“ ООД)
 • Със Спиди - гр. Бургас, ж.к. Лазур, ул. Калофер №13, офис на Спиди, до Руската гимназия (до получател „Баня Дом“ ООД)

Стоката трябва да е придружена от стандартен формуляр за упражняване правото на отказ съгласно приложение №6 от ЗЗП, който може да изтеглите от тук.

6. Гаранции и рекламации

Рекламации за закупена стока от „Баня Дом“ ООД се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно с условията и сроковете на търговската гаранция.

Нашите клиенти имат право на 2-годишна безплатна гаранция за всички закупени от нас артикули. Ако даден артикул се окаже дефектен, не изглежда или не работи по начин посочен в дадена реклама, или доставеният артикул е различен от поръчаният, то ние ще го поправим, ще го заменим безплатно, ще ви върнем парите или ще ви направим отстъпка от последваща поръчка.

Според правилата на ЕС относно “Гаранции и връщане на стоки” като наши клиенти вие можете да поискате пълно или частично възстановяване на платената сума само когато не е възможно продуктът да бъде поправен или заменен.

Нямате право на възстановяване на сумата, ако проблемът е незначителен — като например драскотина върху кутийка на CD.

Двегодишният гаранционен срок започва да тече от момента на получаване на стоката. Ако стоката се повреди в рамките на тези 2 години, ние винаги ще ви предложи някакво решение.

Ако стоката се повреди през първите 6 месеца, се приема, че проблемът е съществувал, когато сте я получили, освен ако търговецът може да докаже обратното. Поради това имате право на безплатна поправка или замяна, или, ако това се окаже прекалено трудно или скъпо, може да ви предложим намаление на цената или да ви върнем парите.

IV. Политика за поверителност

В онлайн магазина banidom.com потребителите се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.

При регистрация в banidom.com, потребителите доброволно предоставят личните си данни.

1. Декларация за съгласие с Политиката за поверителност на „Баня Дом“ ООД.

Защитата на личните данни и опазването на личната и финансовата информация на нашите клиенти ни е особено важно. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно Общия регламент 2016/670 (по-известен като GDPR), Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ). Моля, разгледайте тази декларация, в която Ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни от страна на Баня Дом ООД (последващо Ние или Дружеството). В тази декларация ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни на нашия уебсайт. С нея също така Ви информираме за сроковете и правните основания да събираме, обработваме, съхраняваме, използваме, унищожаваме и защитаваме личната Ви информация, доколкото с нея Вие не ни давате изричното си съгласие да вършим това.

2. Какво се случва с данните Ви, след като се свържете се нас?

Когато ни пишете чрез формуляра на нашия уебсайт или ни пращате имейл, ние съхраняваме данните Ви за периода, необходим за обработване на искането Ви, както и за да отговорим на Ваши последващи въпроси. Няма да споделяме тази информация с трети лица без Вашето изрично съгласие!

3. Съхраняване на Вашите данни

Обръщаме внимание, че с цел облекчаване на процеса по поръчка и покупка, както и последващото изпълнение на договора с Вас, съхраняваме Вашия IP адрес, както и Вашите имена, адрес, имейл адрес и данни за използваното от Вас платежно средство, например номер на кредитната Ви карта.

Предоставените от Вас данни са ни нужни, за да изпълним своите преддоговорни или договорни задължения спрямо Вас. Не предоставяме тези данни на трети лица, с изключение на

– обработващия плащането доставчик на платежни услуги (банка, PayPal, ePay),

– куриерската фирма, с която Ви доставяме покупката,

– нашия счетоводител и

- КлаудКарт АД, които са наш доставчик обработващ данни съгласно GDPR, и с които имаме съответния договор.

При незавършена поръчка оставяме въведените по нея данни за 30 дни и си запазваме правото да Ви информираме периодично за нейния статус, съответно за Вашите опции вследствие на това. При завършена поръчка и изпълнен от наша страна договор на основание чл. 6, ал. 1, букви (а) и (б) от GDPR съхраняваме всички данни по правоотношението до изтичане на предвидения в чл. 12 от Закона за счетоводството (ЗСч) 10-годишен срок.

4. Използване на опцията за отказ („Opt-out“)

Ако по някаква причина желаете да откажете услугите, които предоставяме чрез гореизброените „бисквитки“, трябва да посетите секция „Упражни правата си!“ на нашия сайт и да следвате посочените там стъпки.

5. Нюзлетър

baniadom.com запазва правото си да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (нюзлетър), на посочения при регистрация e-mail адрес на регистрираните потребители.

В случай, че регистрираните потребители не желаят да получават рекламни съобщения, те могат доброволно да се отпишат от получаване на рекламни материали, като кликнат върху линк, който ще бъде изпратен заедно със съответното рекламно съобщение.

6. Вашите права

Имате право на достъп до Вашите данни, които обработваме, както и право на коригиране, изтриване (право „да бъдете забравени“), ограничаване на обработката, преносимост на данни, оттегляне на съгласието и възражение.

Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е Комисията за защита на лични данни.

7. Бисквитки

Нашият уеб сайт използва така наречените „бисквитки“. Това са малки текстови файлове, които се зареждат в браузъра и се съхраняват на Вашето крайно устройство. Те са безобидни.
Използваме ги, за да поддържаме сайта си лесен за употреба. Някои „бисквитки“ остават съхранени на устройството Ви, докато не ги изтриете. Те ни позволяват да разпознаем Вашия браузър при следващото ви посещение в нашия сайт.

Моля, кликнете върху заглавията на отделните категории „бисквитки“, за да научите повече и да промените настройките по подразбиране. Моля също да имате предвид, че някои от „бисквитките“ са „строго необходими“. Това означава, че със зареждането на сайта ни във Вашия браузър Вие вече сте ги приели, защото те са нужни за функционалността на платформата ни и не могат да бъдат изключени в нашата система.

Конкретно, използваните на нашия сайт бисквитки са:

 • CSRF Token – задължава браузъра Ви да обработва „бисквитки“;
 • Session ID – гарантира, че всяка информация, която давате или приемате, се запомня от нашия уебсайт. Без тази „бисквитка“ сайтът ни ще Ви третира като „нов“ посетител при всяко Ваш влизане. Тя не Ви идентифицира лично и не е свързана с друга информация.

Искаме да знаете, че използваме „бисквитките“ на основание чл. 4а от Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и член 6, ал. 1, буква (е) от GDPR.

Ако не сте съгласни с това, можете да откажете съхраняването, като настроите браузъра си така, че да Ви информира, когато някой сайт иска да запамети на устройството Ви „бисквитки“, а Вие съответно да ги приемате или не.

Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките“ във Вашия браузър може да ограничи функционалността на нашия сайт за Вас.
С оглед пълната прозрачност Ви информираме и за опционалните „бисквитки“, които използваме, а именно:

 • CloudCart Analytics – това е „бисквитка“ за ефективност (performance cookie), която Ви идентифицира като потребител в платформата на КлаудКарт АД и анализира Вашите интернет сесии;
 • Google Analytics - това също е „бисквитка“ за ефективност, предоставена от Гугъл. С нея анализираме Вашия интернет трафик, като данните, които използваме за това, биват анонимизирани от страна на Гугъл. Искаме да знаете, че Гугъл съобразяват тази своя услуга на 100% с GDPR и ние имаме договор за обработка на лични данни с тях;
 • AddThis Social Sharing – това е „бисквитка“ за функционалност (functionality cookie), която ни указва какво съдържание от сайта ни споделяте в социоалните мрежи, които използвате;
 • Remember me - това също е „бисквитка“ за функционалност, която запомня статуса Ви на логнат потребител.
 • Настройки на бисквитките
 • Научете всичко относно нашите Бисквитки.

8. Социални мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. Baniadom.com „Баня Дом“ ООД не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия и в тази връзка е необходимо да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

9. Декларация за даване на съгласие за обработване на лични данни съобразно чл. 7 от Регламент 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА

Съгласен/съгласна съм с това, че личните ми данни, а именно три имена, телефонен номер, адрес и имейл адрес се обработват от „Баня Дом“ ООД за завършване на "незавършена поръчка", изпълнение на договор за закупена стока или поръчана услуга, както и за изпращане на/свързване относно информационни, маркетинг и рекламни съобщения/инициативи за продуктите и услугите на „Баня Дом“ ООД. Съгласието си предоставям за периода, необходим за изпълнение на преддоговорното или договорно отношение между мен и „Баня Дом“ ООД, а след това за по-краткото от: 1) предвидения период за съхраняване на договорни документи съгласно данъчното и счетоводното законодателство на Република България или 2) периода от 5 години.

Информиран/информирана съм, че мога да оттегля съгласието си по всяко време като го заявя по официалните телефон и/или email посочени на сайта baniadom.com, както и че искането ми може да не бъде удовлетворено, ако същото противоречи на изпълнението на законови задължения на администратора или на обществения интерес.

V. Други условия

Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че не може да се стигне до споразумение, удовлетворяващо страните по спора, съгласно чл. 181н, ал. 4 от ЗЗП, можете да използвате платформата за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС) в рамките на Европейския съюз: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите на тези общи условия не води до недействителност на целия договор.

За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.

Сравнение на продукти